8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat: Tarihi Behzat Çarşısı'nı 3 yıl sonra yine alevler sardı

Tokat’ın en eski çarşılarından Behzat Çarşısı’nda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, korku dolu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Yangın sırasında ahşap binanın 2. katında bulunan anne ile oğlu, kendilerini camdan aşağıya atarak yanmaktan kurtuldu. Yangında iki iş yeri ve 5 ev zarar gördü.


Edinilen bilgiye göre, Behzat Çarşısı Yüksek Kahve karşısında öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, biranda iki katlı ahşap binayı sardı. Ahşap evin ikinci katında bulunan Mustafa Çoban (21) ve annesi Rukiye Çoban (74), bir anda dumanlar içersinde kaldı. Evin camını kırarak nefes almaya çalışına anne ve oğlu, aşırı dumana dayanamayarak kendilerini evin camından aşağıya attı. Ayaklarından yaralanan Mustafa Çoban yerde bir süre ağlayarak yardım gelmesini bekledi. Anne Rukiye Çoban ise sinir krizleri geçirdi. İkinci kattan kendilerini boşluğa bırakan anne ve oğlu 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada iş yerlerindeki mallarını kurtarmaya çalışan esnaflar kendini ateşin içersine atarken, yanmakta olan dükkandaki mallarını kurtarmaya çalışan esnafa mahalleliler de yardımcı oldu.
İki katlı ahşap binada çıkan yangın giderek büyürken, itfaiye erleri yangına müdahalede zor anlar yaşadı. İtfaiye erleri yangına ilk anda müdahalede yetersiz kalırken, yangın daha da büyüyerek çevrede bulunan ev ve iş yerlerini tehdit etmeye başladı. Dumanlar biranda etrafı sararken, vatandaşlar yangını korku dolu gözlerle izledi.

İki katlı evin arka kısmında da giderek büyüyen yangına itfaiye erleri elektrik akımının bulunması nedeniyle güçlükle müdahale edebildi. Yangının giderek büyümesi nedeniyle evin arka kısmı dozerle yıkıldı. Yangın, yaklaşık bir saatlik çalışmaların sonunda güçlükle kontrol altına alınabildi.

İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken fenalık geçiren işyeri sahiplerine ise 112 Acil Servis ekiplerince müdahalede bulunuldu.
Behzat Çarşısı’nda çıkan yangın sonucu 7 küçük esnafın bulunduğu işyerinde 2 işyeri tamamen kullanılamaz hale geldi. Ayrıca birisi kullanılmayan 5 ev zarar gördü.
Behzat çarşısında 2001 yılında çıkan yangında ise 15 iş yeri tamamen yanmıştı.

TOKAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 15:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?