7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat artık mermeri ile tanınacak

Tokat’ta mermer sanayiini geliştirmek amacıyla İl Genel Meclisi salonunda yapılan tolantıya, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı, İstanbul ve Tokatlı işadamları katıldı.

Tokat ilinin mermer rezervi yönünden diğer illere kıyasla imrenilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için bir dizi çalışma başlattıklarını ifade ederek, "Teşvik mevzuatındaki düzenlemelerle beraber Tokat ilin sanayi yönünden geliştirmesi için yoğun bir faaliyet içersine girdik. Bu arada yer altı yer üstü kaynaklarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi, Endüstri tarım olgusun daha ileri noktalara götürerek sanayi ortamının geliştirilmesini sağlamaktı amacımız. İstanbul’da yaptığımız toplantıda mermer konusu gündeme gelmişti. Tokat’ta yaptığımız toplantıda bugün güç birliği sürecinin en kritik noktasında birlikteliği sizlerle beraber sağlamış olacağız" dedi.
AK Parti Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu, Türkiye’deki kabuk değiştirme sıçrama hamlesine Tokat’ın da ayak uydurması kanaatiyle yoğun bir tempo içersinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Dağcıoğlu, dünya mermer rezervlerinin yüzde 40 ’na sahip olan bir ülke konumunda olduğumuzu belirterek, "Biz bu rezervin yüzde 13’ ünü işlenmeden satıyoruz. Kütle olara satılan bu mermer başka ülkelerde başka isimlerle anılıyor. Bu nedenle şirketleşme çalışmasını yaptık. Bu anlamda kendi mermerimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

Tokat’ta bulunan mermer rezervinin işlenmesi konusunda fizibilite çalışması yaptıklarını ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı, mermer sahası işleme 6,5 milyon dolar, çıkarılan mermerlerin işlenmesi konusunda yapılacak yatırımın ise 3,5 milyon dolar olduğunu söyledi. Sarıtaşlı, "10 milyon dolar civarında bir yatırım gerekiyor. Bu yatırıma Tokatlı iş adamlarımızın önce nasıl katılacağını tespit edeceğiz. Bu öneri ile yola çıkacağız" dedi.

tokat
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2004 Salı 12:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?