7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat Belediyesi aşevi yenilendi

Beş yıldızlı otel mutfaklarını aratmayan aşevinin yeni mutfak bölümünün açılışı Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek tarafından yapıldı. Açılış öncesi konuşma yapan Başkan Çiçek, bugün dünyanın belirli bölümlerinde çok ciddi olarak açlık yaşandığını belirterek, "Amacımız, açlık denilen insanlık ayıbı olgunun ilimizde yaşanmaması. Ülkemize bu yönüyle bakıldığı zaman gerçekten tam bir hayır cenneti. Aşevinde emeği geçen katkıda bulunmuş hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bizlere tabiri yerindeyse zenginden alıp fakire iletiyoruz" dedi.
Başkan Çiçek, Geçmiş dönemlere de çok fazla yıpranmış olan ve kapasitesi düşük olan aşevinin yapılan tadilatla genişletildiğini ifade ederek, "Aşevinin hem yenilemesini yaptık hem de günlük kapasitesini artırdık. Ramazan ayında ise 500 fakirimize gıda, 500 fakirimize ise odun ve kömür yardımı yapacağız" dedi.


Tokat’taki Sulusokak Çarşısı’nda eski günlerin yeniden canlandırılacağını belirten Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, "Bu bölgede büyük camilerimiz var. Sulusokak bir zamanlar Tokat’ın en hareketli bölgesi idi. Tekrar bu canlılığı yaşamak için bu bölgeyi trafiğe kapatmak suretiyle 200 kişilik bir Ramazan çadırı kuracağız. Ramazan ayı boyunca bir takım etkinlikler burada yapılacak. Bu anlamda Tokat’ta çok farklı bir Ramazan ayı geçirmeyi arzu ediyoruz. Ramazan boyunca Sulusokak belki de tarihinde hiç görmediği kalabalığı, canlılığı görecek. Biz Ramazan’da Sulusokakta olacağız. Hemşehrilerimizi de bekliyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından aşevinin yeni mutfak bölümünün açılışını davetlilerle birlikte yapan Başkan Çiçek, İlk yemek dağıtımını kendi elleriyle yaptı.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 14:13:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?