7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat Belediyesi Yeşilırmak için kolları sıvadı

Yeşilırmak’ın kentsel atıklarla kirlenmesini önlemek amacıyla Tokat Belediyesi tarafından, Çevre ve Orman Bakanlığı’na sunulan Tokat Atıksu Arıtma Tesisi Projesi hayata geçirilmesi için çalışmalar sürüyor. Projenin fizibilite çalışmalarının anlatılması amacıyla Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığında Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Proje Müdürü Michel Jacobsen, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Ubay Çokgör, Proje Koordinatörü Ayhan Durusu’nun katılımıyla bir toplantı yapıldı.

Bölge için en uygun atık su arıtma tesisinin tasarlanarak, tesisin kurulmasına ve işletilmesine dönük teknik, kurumsal ve finansal stratejilerin geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda konuşan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, atık suyun Tokat için bir problem olduğunu söyledi. Çiçek, "Yeşilırmak’ı kirlettiğimiz bir gerçek. Çevre bilincinin ön plana çıkması için böyle bir proje düşündük. Çevresine karşı duyarlı olmak, kirletmemek için çalışmak bence dünyalılık bilinci ile olur" dedi.

Tokat’ın Kelkit ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’ne üye olduğuna dikkat çeken Vali Ayan Nasuhbeyoğlu da, "İki taraftan ayağı yere basan projeler üretmeliyiz. Biz Tokat’ta temiz tarım olgusu içersinde üretim yapabilirsek, ürünümüz de o kadar kaliteli olur. Bu anlamda biz yerel yönetimlerimizle hep birlikteyiz" diye konuştu.

Daha sonra Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığında yapılan panelde konuşma yapan Proje Müdürü Michel Jacobsen, Tokat’ta atıksu projesinin iyi proje olduğunu göstermek amacıyla bulunduklarını belirterek, "İyi proje için para çok ancak iyi projeniz çok az. Bu nedenle projenin fizibilite çalışmasını yapacağız. Projenin AB standartlarında fizibilite, ihale, yapım, işletme, kurumsal ve finansla düzenlemeler açısından referans bir çalışma olabilecek bir proje için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Toplantıya katılan panelistler, AB standartlarında bir çevre koruma projesini uygulamaya geçiren Türkiye’nin AB’ye bir adım daha yaklaştığını vurguladı.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 10:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?