6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat doğalgaza kavuştu

Tokat, doğalgaz kullanan 50 ilden birisi oldu.


Samsun'dan Amasya ve Tokat'a boru hattı ile ulaşan doğalgaz, basınç uygulama merkezinde yapılan sembolik törenle hizmete girdi.

Tokat-Turhal Karayolu GOÜ Taşlıçiftlik kampüsü karşısında yapılan törene katılan Anadolugaz, Tokat ve Amasya Doğalgazın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Yaşar Arslan, Tokat'ın da doğalgaz kullanan 50 şehirden birisi olduğunu kaydetti. Türkiye'nin birçok şehrinde doğalgaz kullanımının son 5-6 yıl içinde gerçekleştiğine dikkat çeken Başkan Çiçek, "Geçen yıl başlayan çalışmalarımızda BOTAŞ'ın ana hattı tamamlayamaması nedeniyle Tokat'a doğalgaz verememiştik. Bu yıl BOTAŞ sistemi tamamladı ve ana hatlara gaz verdi. Bizde bağlantıları yaparak şehri gaz kullanımına hazır hale getirdik. Bu bölgede yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırım yaptık şuana kadar. Bölge olarak Amasya, Merzifon, Turhal ve Erbaa'da çalışmalar sürüyor. 6 bin konutun şuan doğalgaz kullanımı mümkün. GOÜ'ye de doğalgaz vereceğiz. Hızla bu yönde çalışma devam ediyor. Yüzde 50 diğer yakıt türlerine göre tasarruf sağlanacak. Bundan sonra Tokat'ta enerji türleri arasında rekabet şansı bulmuş olacak” dedi.


Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, bugün itibariyle şehir merkezine kadar doğalgaz verildiğini kaydetti. Bundan sonraki süreçte şehrin tamamına doğalgaz ulaştırılması için çaba göstereceklerini ifade eden Başkan Çiçek, "Üniversite ve OSB'ye doğalgaz ulaştırma noktasında çalışmalarımız devam edecek. Bundan sonraki süreçte hemşehrilerimizden isteğim biran önce doğalgaz aboneliklerini almaları. Çünkü buna şehir olarak, herkesin aile bütçesi olarak ihtiyacı var. Ama şunun da farkındayız. Bir yenilik geldiği zaman buna alışmak zaman alıyor. Ben inanıyorum ki belirli bir düzeyde abone doğalgaz kullanamaya başlayacak. Önümüzdeki yıl şehrimizin büyük bir çoğunluğu doğalgaz kullanacak" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çiçek, şehir şebekesine bağlanan doğalgazın meşalesini yaktı. Daha sonra kent merkezinde Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan bir eve geçen Başkan Çiçek, ocakta doğalgaz yaktı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 16:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?