2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Tokat duyarlılığı

Tokat’ta Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu tarafından başlatılan Temiz Çevre, Temiz Okul Projesi ile birlikte Eğitme Yüzde Yüz Destek Kampanyası’na iki yılda 21 milyon YTL vatandaş desteği geldi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu tarafından Tokat’ta uygulamaya konulan Temiz Çevre Temiz Okul Projesi’nin belge dağıtım töreni Endüstri Meslek Lisesi’nde yapıldı. Belge dağıtımı öncesinde projesinin ikinci yılı sonunda yapılanlar katılımcılara aktarıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, proje kapsamında yapılanları brifing halinde sundu. Albayrak; projeye, kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra velilerin büyük destek verdiğini belirterek, "Okullarımızda okul aile birlikleri ve vatandaşların katıları çok büyük. Tokat halkı tarafından iki yıl içersin ’Temiz Çevre, Temiz Toplum Projesi’ kapsamında 21 milyon YTL bağışta bulundu. Okulların bizim olmadığını ben her zaman söylüyorum. Okullar Milli Eğitimin değil, okullar sizin, çocuklarınızın yani Tokatlı’nın. Tokatlı’nın da bu okullara sahip çıkması çok gurur verici" dedi.

Albayrak, Vali Nasuhbeyoğlu’nun Temiz Çevre Temiz Okul Projesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek proje olarak kabul edildiğini vurgulayarak, "Bu projeyi Ankara’da diğer il müdürlerine tanıtıp anlattık" şeklinde konuştu.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ise çağdaşlaşmanın temiz okullar ve çevresi ile mümkün olacağını ifade ederek, "Çağdaşlaşma bizim ayaklarımızın ucunda, bir başka ülkelere, bir başka terlere hiç bir yere gitmeye gerek yok. Biz çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını istiyorsak zaten kendimizi içinde bunu yapmış oluyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımız için ne kadar çok çalışırsak, onların da gelecek nesillere bırakacağı mirasını bugünden biz paylaşarak gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.

Nasuhbeyoğlu, Tokat’ın Eğitime Yüzde Yüz Destek Projesi kapsamında 16 ilin arasına girdiğini belirterek, "Daha ileriye dönük olarak bu 21 milyon YTL. belki 2-3 sene içinde ikiye katlanacak. Ben Tokat’taki çok değerli sanayici ve iş adamlarımızın ve velilerimizin bu projeye bugüne kadar verdikleri desteğin ileriye dönük olarak da artacağına inanıyorum. Çocuklarımız için ne kadar güzel şeyler yapsak azdır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından projeye destek veren Emniyet Teşkilatı, Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanlığı, kamu kurum ve kuruluşları çalışanları, daire müdürleri, muhtarlar, öğretmenler ve okul müdürlerine teşekkür belgeleri dağıtıldı.

Belge dağıtım törenine, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Servet Çakır, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Belde Belediye Başkaları, daire müdürleri, okul müdürleri ve muhtarlar katıldı

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:19:13
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 15:12:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?