20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat Emniyeti alarmda

Tokat'ta yapılacak miting programlarında bin 100 polisin yanı sıra, çevre illerden gelecek 150 polisle birlikte bin 250 polisin görev yapacağı bildirildi.


Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne sayılı günler kala Tokat'ta 4 gün boyunca miting heyecanı yaşanacak. 25 Mart tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 26 Mart tarihinde Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 27 Mart tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28 Mart tarihinde Bağımsız Aday Fazlı Göktaş açık hava toplantısı yapacak.


Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, çıkabilecek muhtemel olaylara karşı kısa sürede müdahale edilmesi için profesyonel ekip tarafından 35 kameralı MOBESE sistemi ile miting programlarının takip edileceğini kaydetti. Tokat merkez 900, ilçelerden 200, çevre illerden takviye olarak gelecek olan 150 polis ile birlikte bin 250 polisin görev yapacağını belirten Aydın, 29 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde ise 35 bina ve 270 sandıkta 83 bin 113 seçmenin oy kullanacağını söyledi. Aydın, "İlimizde seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi ve halkın özgürce oy kullanması, seçim döneminin siyasi özelliği ve hassasiyeti kullanarak, halkımızın suç işlemeye tahrik ve teşvik amacıyla huzur ortamını bozacak grupların faaliyetlerinin engellenmesi, kanunsuz gösteri ve eylemlerin olmaması amacıyla gerekli emniyet, asayiş ve trafik tedbirlerinin planlanması yapılmıştır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?