3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat güreşe doyacak

Tokat'ta, Belediye Plevnespor Güreş Takımı ile Gürcistan Güreş Takımı arasında Büyükler Serbest Güreş 2. Ligi turnuvası yapılacak.

Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda 28 Kasım 2007 Çarşamba günü saat 19.00'da yapılacak turnuvada 1. Lig'e yükselen Tokat Belediye Plevnespor takımı güreşçileri, Gürcistan Güreş Takımı ile turnuvada karşılaşacak. Türkiye 1. Güreş Ligi öncesinde antrenman niteliği taşıyan turnuvada güreşçiler ayrıca stres atacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, amaçlarının Türkiye'ye komşu dostluğu olan Gürcistan Takımı'nı ağırlamak, Tokatlılara güzel müsabakalar izlettirmek ve takıma antrenman yaptırmış olmak olduğunu kaydetti.

Başkan Çiçek, "Güreş takımımız geçtiğimiz yıl 2. Lig'de mücadele etmiş ve burada şampiyon olmuştu. Bu sene 1. Lig'de mücadele edecek. Ligde maçlar başlamadan önce bu turnuva ile ikili mücadele yapılacak. Biz artık Türkiye'de güreşin tam kalbine oturduk diyebilirim. Bundan sonra gelecek başarılarla Tokat'ı geçmişindeki başarılı dönemlerdeki sporcuların yetişebileceği ortama tekrar çekmek. Bunu yapabilecek gücümüz, sporcu yetiştirecek sporcu merkezleri ve azmimiz var" dedi.

Başkan Çiçek, ayrıca Plevnespor Güreş Takımı'ndan 7 güreşçinin milli takım kampına çağrıldığını hatırlatarak, Türkiye'de bir takımdan milli takım kampına en fazla oyuncunun çağrıldığı takımın Belediye Plevnespor Güreş Takımı olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 17:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?