7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Atilla Çınar atandı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Tokat İl Emniyet Müdürü Yusuf Altınpınar merkeze, yerine ise Diyarbakır İl Emniyet Müdürü APK Uzmanı Atilla Çınar atandı.

Atilla Çınar, hain bir saldırı sonucu şehit edilen Gaffar Okkan’ın yerine Malatya Emniyet Müdürlüğü’nden 01 Şubat 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanmıştı. Çınar, daha önce Diyarbakır’da da görev yapmıştı.

Atilla Çınar, 1958’de Kayseri doğdu. Polis akademisini bitirdikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü’nde komiser yardımcısı olarak göreve başladı. Antalya, Gaziantep ve Diyarbakır’da görev yaptıktan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde başkomiser olarak görev yaptı. 1994 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne şube müdür yardımcısı olarak atandı. Daha sonra aynı yerde şube müdürlüğü ve terörden sorumlu emniyet müdür yardımcılığı yapan Çınar, 2000 yılında Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne, 2001 yılında vekaleten Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

Atilla Çınar, terör örgütü Hizbullah mensubunun verdiği ifadeler doğrultusunda 128 faili meçhul olayı aydınlattı. Çınar, Hizbullahı çökerterek çeşitli tarihlerde yapılmış 100 adam öldürme, 39 yaralama, 7 silahlı saldırı, 5 bombalama, 12 kundaklama olmak üzere 163 saldırıyı ve faili meçhul 128 olayı da aydınlattı.

Hizbullah’ın tarihindeki en önemli eylem olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit edilmesi eyleminin aydınlatılmasının yanı sıra örgütün lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü İstanbul Beykoz’daki ilk operasyonu da Çınar ve ekibi yönetti.

NURHAN İÇMEZ-TOKAT (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 19:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?