3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat işsizliğe çare arıyor

Tokat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi'nin kentteki işsizlik sorununu çözme girişimleri meyvelerini vermeye başladı.

Türkiye genelinde yaşanan en büyük sorunlardan biri olan istihdam sorununun tek çözümünün sanayileşme olacağını her platformda savunan TESOB Başkanı Bekçi'nin İstanbul ve Ankara'daki iş adamlarıyla yaptığı görüşmeler sonuç verdi.

Başkan Bekçi'nin misafiri olarak Tokat'a gelen iş adamları bölgeyi gezdi. Hep işsizlikten yakınan bir toplum olduğumuzu ifade eden Başkan Bekçi, "Ancak çözüm yollarını arayışta zayıf kalıyoruz. Bu alanda İstanbul ve Ankara da sanayici iş adamları ile yaptığımız görüşmeler sonuç verdi. İki gündür ilimizde bulunan iş adamlarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu ilimize önemli yatırımlar yapmasını bekliyoruz. Buda istihdam sorunun çözülmesi anlamına geliyor" dedi.


Sanayici iş adamlarından Zafer Dümen ise Tokat'a yatırım yapmayı düşündüklerini ifade ederek, "Bölgeye yatırım yapmasını istiyorsanız, bu bölgeyi en iyi şekilde tanıtmalısınız. Bu alanda da başkanımız çok başarılı. Tokat'a yatırım yapacağız. Gereken bilgiler alındı. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla süratli bir şekilde yatırımlarımıza somut bir hal vereceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 15:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?