2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Tokat karla uyandı

Türkiye genelinde hissedilen soğuk ve yağışlı hava Tokat’ta etkisini gösterdi. Yurdun büyük bir bölümünde yaklaşık 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı, Tokat’ta etkisini sabah saatlerinde gösterdi.

İl merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle maddi hasarlı bir çok kaza meydana gelirken, Karayolları ve belediye ekipleri özellikle kavşaklarda meydana gelen gizli buzlanma nedeni ile tuzlama çalışması yaptı.

Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, beklenen kar yağışını il merkezinde etkili olduğunu belirterek, "Kar yağışı özellikle ilimizin kuzey bölümünde etkili oldu. Yüksek kesimlerde daha çok hissedilen kar yağışı doğuya doğru kaymaya başladı. Kar yağışı Cuma gününe kadar hafif şekilde devam edecek. Önümüzdeki günlerde kar yağışının il merkezinde etkili olacağını beklemiyoruz. Hafta sonu itibarı ile kar yağışı yerini soğuk havaya bırakacak" dedi.

Şahin, ayrıca kar yağışı sonucu il merkezinde kar kalınlığının 7-8 santimetre, yüksek kesimlerde ise 10-15 santimetreye çıktığını ifade etti.

Öte yandan Köy Hizmetleri yetkilileri ise kapanan köy yolları konusunda kendilerine henüz bir bilgi ulaşmadığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 12:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?