30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Tokat kebabı bir yere gitmez

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat kebabının hangi yöreye ait olduğu tartışmalarına ilişkin, "Tokat kebabı bir yere gitmez. Kimse de bu unvanı Tokat'tan alamaz" dedi.

Taşkesen, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Tokat kebabıyla ilgili tartışmanın çok uzadığını belirterek, "Bu konuyu fazla gündemde tutmak, bu iddiada bulunanların tezinin daha fazla yayılmasına neden olur. Tokat kebabını herkes biliyor. O konuda kimsenin endişesi olmasın. Herhangi bir telaşa kapılmaya gerek yok. Tokat kebabı tanınmış lezzetiyle, estetik duruşuyla rüşdünü ispat etmiş ve bütün Türkiye'de tanınan Tokat'a özgü bir yemek. Benzeri olabilir ama orijinali bura olduğu için herkes burayı biliyor" diye konuştu.

Tokat'a atandığında hayırlı olsun telefonu açanlarının yüzde 95'inin "Tunceli'ye gelemedik ama Tokat'a gelerek Tokat kebabı yiyeceğiz" dediğini ifade eden Taşkesen, şunları söyledi:

"İnanın ben bu kadar ünlü olduğunu bilmiyordum. Dolayısıyla endişe mahal yok. Bu tür gereksiz çekişmelere de gerek yok. Uzatmaya da gerek yok. Nihayetinde Sivas bizim komşu vilayetimiz. Sivas'la birçok ilişkimiz var. Herkes sakin olsun. Tokat kebabı bir yere gitmez. Kimse de bu unvanı Tokat'tan alamaz. Yerel yönetimlerimiz patent alınması için çalışmalarını sürdürüyor. Artık yatarak bazı şeyleri korumanın zor olduğunu gördük. Şimdiye kadar bir ihmal var. Bu ihmali de bu vesileyle gidermiş olacağız. Belki bu bize ders olacak. Değerlerimizi koruma anlamında, tescil etme ve patent alma anlamında daha da hızlanacağız. Bez sucukta da yaprakta da durum böyle. Bu tartışmayı hayırlı görüyorum. Aslı dururken, kimse gidip de türevleriyle ilgilenmez."

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün ulusal bir televizyon kanalında, Tokat türküsü eşliğinde Tokat kebabını, Sebzeli Sivas kebabı olarak tanıttığını ileri sürmüştü. Arat'ın açıklamalarının ardından Tokat kebabının hangi yöreye ait olduğu tartışmaları başlamıştı.

AA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2012 Salı 10:55:39
Güncelleme :4 Aralık 2012 Salı 10:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?