2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Tokat Müzesi'nde tadilat

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı restorasyon, çevre tanzim, teşhir çalışmaları 1982 yılında tamamlanarak ziyarete açılan Tokat Müzesi'nde vitrin ve teşhir odalarının tadilat işlemi devam ediyor.

Tokat Müzesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Müze Müdürü Ekrem Anaç'tan bilgi aldı. Tokat Müzesi'nin Türkiye'nin en eski müzelerinden bir tanesi olduğu ifade eden Anaç, Tokat Müzesi'nin 1982 yılından bu tarafından vitrinlerinin ve çevrelerinin yenilenmesi ve imkansızlıklar nedeni ile sebebiyle kapalı tutulan üst kat odalardaki eserlerin, alt katta teşhir edilmesi, kronojik akışın kesintisiz olarak ziyaretçilere sunulabilmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirtti. Nasuhbeyoğlu, "Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü'nün uygun bulması üzerine valiliğimizin maddi ve manevi destekleri ile müzede vitrin ve teşhir odalarının tadilat işi ihale edildi. Çalışmalarımız kısmen tamamlandı" dedi.

Vali Nasuhbeyoğlu, Tokat Müzesi'nin alt yapı yönünden sorunları olduğunu belirterek, "Bu sorunlar kısa vadede çözümlenemiyor ama Kültür Bakanlığımız'dan bir destek talep ettik. İl Özel İdaremiz'den buraya 30 bin YTL civarında bir destek verdik. Bu desteklerle mevcut koleksiyonda çok önemli eserler var. Bu eserlerin burada biz dörtte birini dahi burada sergileme imkanına sahip değiliz. İleri aşamada daha büyük bir müzenin burada oluşturulması için proje hazırlıklarımız devam ediyor. Ancak mevcudun içinde en iyiyi nasıl başarabiliriz, yönünde 2 yıl önce bir çalışmamız olmuştu bu çalışmada final aşamasına getirildi. Kültür Bakanlığımız tarafından gelen iki eleman bu esrelerin tanzimi konusunda bize yardımcı oldular" dedi.

Tokat'ta 6 bin yıllık tarihi süreç içinde 14 önemli medeniyetin yaşadığını belirterek, "Bu medeniyetlerin 6-7 yakını önemli çok eserler bıraktığını hep ifade ediyoruz. Müzemizde koleksiyondaki eserlerin büyük bir kısmını sergileyemememize rağmen her devre ait küçük çaplıda olsa eserleri Tokat kültürü ve turizmine destek verici anlamda işte bu küçük mekanlarda sergilemiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Nasuhbeyoğlu, İl Turizm Müdür Vekili Yunus Kahraman ile birlikte müzede tadilat işlemi tamamlanan vitrin ve teşhir odalarında incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 22:50:37
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 14:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?