8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat SSK Hastanesi, ISO 9000'e aday

SSK Tokat Hastanesi, ISO 9000 TSE belgesinin 2000 versiyonuna aday oldu.

SSK Tokat Hastanesi’nde basın açıklaması yapan TSE Bölge Müdürü Uğur Özdeniz, 40’ın üzerinde hastanenin ISO 9000 kalite belgesine sahip olduğunu belirterek, "Hedefimiz TSE belgeli hastane sayısını 80’e çıkarmak.

Özel sektör, tüzel kuruluş, kamu kuruluşlarında şu anda dünyadaki tabi kaynakların imkanını, insan gücünün kullanımını, enerjinin kullanımı imkanlarını en iyi şekilde sağlamak ve verimliliğini ülkemize, dünyaya ve insanlarımıza yansıtabilmek için mutlaka çalışmalarımızda belirli bir sistem oluşturmamız gerekiyor. Dünyanın kabul ettiği bir kalite yönetim sistemi olan TSEN ISO 9000 dediğimiz bu kalite sistemi tüm özel ve kamu kurumlarında uygulanabilir bir standart. Bu standarda sahip olan kurumlar bir güvenirlik ortaya koyuyorlar" dedi.

Güvenirliğin, çalışan elemanlara yönelik olduğu kadar müşterilere yönelik olduğunu da belirten Özdeniz, "SSK Tokat Hastanesi, kalite yönetim sistemine inanmış ve kendi sistemlerini TSE ISO 9000 kalite yönetim sistemine entegre etmiş. Hazır olduklarını bize bildirdiler, biz de müracaatları yönünde kurdukları sistemi onlarla birlikte tetkik ediyoruz" diye konuştu.

NURHAN İÇMEZ-TOKAT (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 19:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?