3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat Tema Erzurum'da

Tema Vakfı Türkiye il ve ilçe Temsilcileri ile Gönüllü Sorumlular Koordinasyon Toplantısı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu’nun organizasyonunda Erzurum Gençlik ve spor bakanlığı Palandöken kayak merkezinde yapıldı.

Tokat ilini Başkan Mustafa yarılan ,Tokat Genç Tema Temsilcisi Fatma Gül Güven ile Reşadiye ,Erbaa ,Turhal ve zile ilçelerinden katılan 20 kişilik bir ekip temsil etti .Teşkilatlanma sorumlusu Temel Uraz ,Kaynak Geliştirme Yeşim Beyla ve Tema yönetiminden bir çok kişinin katıldığı toplantıya katılmak üzere Erzurum’a gelen Vakıf Onursal Başkanı Hayrettin Karaca Tarım Alanları konusunda bilgilendirme yaparak “ Topraklarımızın erozyonunu önlemek biz temacılarla birlikte devletimizin görevidir .Biz Türkiye’nin en güçlü sivil toplumlarından birisiyiz ve ülkemizin toprakları için gücümüzü göstermeliyiz " Dedi . Palandöken'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde Tema Vakfı'nın çalışmalarının görüşüldüğü Temsilciler ve Gönüllü Sorumlular Koordinasyon Toplantısı üçyüze yakın temsilcinin katılımı ile yapıldı . 2 gün süren toplantının ilk gününde konuşan Tema Vakfı Onursal Başkanı Karaca, " Bir ağaç kesiliyor vatandaş hemen Tema Vakfı'nı arıyor. Hatta iş arayanlar dahi Tema' ya geliyor . Biz toplumu yanlış yönlendirdik . Bizim derdimiz ağaç değil , bizim derdimiz toprak ve erozyondur. Türkiye'de ağaçlandırma konusunda sıkıntı yaşanıyor. Elimize geçen her ağacı her yere dikmeye çalışıyoruz. Ağaçlandırma yapmadan önce bölgenin ekolojik yapısına dikkat edilmesi gerekir " dedi.

İl ve ilçe temsilcilerinin faaliyetlerini sergiledikleri panolarda Tokat panosu gazete haberleri ve faaliyetleri ile en çok dikkat çeken bölüm oldu .Hatay temsilcisi Mahir Rende bir sonraki temsilciler koordinasyon toplantısının Hatay ilinde yapılmasını istedi .Tokat il temsilcisi yarılan bir yıl süre ile Türkiye Tema vakfı yönetim kurulunu izleme ve karar alma yetkisi ile seçildiği açıklanınca temsilci temacılardan yoğun alkış aldı .Yarılan Tokat ilinde yaptıkları çalışmaları ve yapmayı düşündüklerini anlattı.

Tokat Genç Tema Temsilcisi Fatma Gül Güven Tokatla ilgili yeni göreve başladığını kendisinin Gazi Osman Paşa Üniversitesinde öğrenci ve Balıkesirli olduğunu ama Genç Temacıların il ayırt etmediğini hepsinin Türkiyeli olduğunu Tokat için ise elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi .Tokat ekibi Erzurum il temsilcisi ile yemekte hatıra fotoğrafı çekindiler . Akşam yapılan eğlence programında “ Hey on beşli” parçası ile tüm temsilciler adeta coştu .Erzurum Tema evini , Rüstem paşa çarşısı Oltu taşı pazarını ve Erzurum’u gezen Tokat ekibi İki günlük koordinasyon Toplantısı tamamlandıktan sonra tüm temsilcilerle birlikte illerine hareket etti .
İsmail AVŞAR
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 09:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?