3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat terörü unuttu

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Artık Tokat’ta bundan sonraki süreçte terör konuşulmuyor. İşbirliği ruhu içinde istihdam, üretim konuşuluyor" dedi. Tokat OSB 2. kısımda kriz döneminde yarım kalan bir tesisin inşaatı, yeni girişimciler tarafından alınarak üretime geçmesi çalışmaları törenle başlatıldı.

İnşaat halinde olan tesise, 10 genç kasap tarafından yaklaşık 6 bin YTL yatırım yapıldı. 6 bin 653 metrekare açık alan, bin 250 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak tesis et entegre tesisi olarak faaliyet gösterecek. Törende konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Tokat’ta geleceğe dönük olarak bölge ve ülkeye, dünyanın farklı ülkelerine mevzuatlara göre üretim yapılması konusunda bir takım hizmetlerin söz konusu olduğunu ifade ederek, "Bu projeyi duyduğum zaman çok heyecanlandım. Tokat’ın bir bez sucuğu var. Bu Türkiye’de başka ilde yok. Bu konuda marka olursak bunu bütün yurda Tokat sucuğu olarak satabiliriz" dedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ise güç birliği sürecinde yapılan çalışmaların meyvesini verdiğini belirterek, "Reşadiye İlçesi’nde kurulan RESÜT, 100 kişi ile bu işi başardı. Burada 10 kişi birleşti 6 milyon YTL’lik bir rakamı burada yarım kalmış bir tesisi aldılar. Biz de onlara yardımcı olduk destek olduk. Daha sonraki süreçte de destek olacağız. Burada üretim yapılacak bu ürünler tüm yurda dağılacak" diye konuştu.

Vali Nasuhbeyoğlu, artık Tokat’ta terör konuşulmadığının altını çizerek, "Bu girişimcilik ruhunun bir hayli daha yol alacağına inanıyorum. Bu iş bir gönül işi de artık bu iş kendi işimiz. Ülkemizin daha güzel günlere ulaşması için güzel şeyleri düşünmemiz ve mutlaka bu düşündüğümüz güzel şeyleri başarmamız gerekiyor. Artık Tokat’ta bundan sonraki süreçte terör konuşulmuyor. İş birliği ruhu içinde istihdam, üretim konuşuluyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yeni iş ortamları yaratmanın bir azim ve kararlılığı var" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile birlikte tesisin ilk tuğlasını koydu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 16:35:55
Güncelleme :16 Haziran 2005 Perşembe 14:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?