7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat Valisi'nden yatırım çağrısı

Tokat'ın Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı'nca 2001 yılı için belirlenen fert başına düşen gayri safi yurt içi hasıla tutarı 1500 Dolar altında olan 36 il arasına girmesi ve 5084 sayılı yasanın onaylanmasından sonra yatırımcının önünü açan Teşvik Yasası'ndan faydalanmak isteyen yatırımcılara Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'ndan destek sözü geldi.
Yatırım yapmaları için müteşebbislere çağrıda bulunan Vali Ayhan Nasuheyoğlu, Tokat'a yatırım yapmak isteyen müteşebbise her türlü desteğin ve yardımın (yatırım yeri, mevzuatlar ve muafiyetler vb.) yapılacağını ifade ederek, yeni yasanın ülkemiz ve Tokat için üretim, istihdam, ihracatın artırılmasını ve sürdürülebilir bir kalkınma sağlamasını temenni etti.
Kalkınmada 1. derecede öncelikli iller kapsamında bulunan Tokat'ta yatırımın teşvik belgesi olması koşuşu ile Gümrük Vergisi ve Toplu Konut Fonu İstisnası, Yatırım İndirimi, Katma Değer Vergisi İstisnası, Vergi Resmi Harç İstisnası'ndan muaf tutulmakta olduğunu hatırlatan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yeni yasanın Teşvik Belgeli yatırımlara sağlanacak destek unsurlarından bağımsız olduğunu söyledi.
NURHAN İÇMEZ - TOKAT (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 19:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?