6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat yeni sebze haline kavuştu

Tokat Belediyesi tarafından yapılan yeni sebze hali hizmete açıldı.


Tokat Belediyesi'nce Yeni Yurt Mahallesi'nde 22 bin metrekarelik alana yapılan ve 66 dükkandan oluşan Yeni Sebze ve Meyve Hali, yapılan törenle hizmete girdi. Törende konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Doç Dr. Adnan Çiçek, her gün Tokat'ı daha da güzelleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tokat'ın geleceğinin 40 yıllığına hitap edecek özellikte bir hal oluşturmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Çiçek, "Eski halde bir dükkanın kapalı alanı 45 metrekare idi. Önünde sundurma alanı yoktu. Yeni halde bir dükkanın kapalı alanı 84 metrekare, önünde sundurmaların bulunduğu yer 72 metrekare, her dükkanın arkasında şahsına ait olmak üzere özel kasalık alanda 40 metrekare olmak üzere toplam 196 metrekare herkesin şahsına kullanabileceği alan var" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından hal esnafından ilk 3 dükkan sahibine anahtarları sembolik olarak teslim etti. Okunan duaların ardından kurban kesilerek yeni sebze ve meyve halinin açılışı yapıldı.


Tokat Belediyesi'nin mülkiyetinde olan yaklaşık 22 dönümlük eski sebze halinin yeri Mel-5 firmasına 12 milyon 250 bin YTL'ye yaklaşık 1 yıl önce satılırken, sebze hali, Yeni Yurt Mahallesi'ndeki yeni yerine taşınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?