6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'a 9 turizm projesi

TOKAT'A 9 TURİZM PROJESİ

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) tarafından hibe projesi ile Tokat'a kazandırılan 9 adet projenin kente turistik anlamda değer katacağını söyledi.

OKA tarafından "Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı" kapsamında Tokat'la ilgili olarak kabul gören 9 projenin bütçe büyüklüğü 7 milyon 94 bin TL olarak açıklanırken, 4 milyon 34 bin TL'si hibe olarak karşılanacağı bildirildi. Vali Şerif Yılmaz, Tokat İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 'Gümenek Mesire Alanı Rekreasyon Projesi’ toplam bütçesinin 1 milyon 831 bin 352 bin TL olduğunu, bu rakamın 703 bin 605 TL'sini OKA’nın karşılayacağını kaydetti. Vali Yılmaz, "Gümenek Parkı’nda vatandaşların hazır olarak yemek hizmeti alabileceği ve önünde kır düğünlerinin yapılabileceği yaklaşık 350 metrekare büyüklüğünde merkezi kafeterya, market olarak kullanılabilecek bir kapalı mekan, piknikçilere hizmet verecek büfeler, ibadethaneler, WC'ler, okçuluk alanı ve soyunma tesisleri, giriş kontrol binaları ile çevre koruma duvarları, oturma grupları, çocuklarımızın hizmetinde yeni oyuncak grupları, halkımızın istifade edebileceği; yürüyüş yolları, spor yapabilecekleri aletler, basketbol ve voleybol sahaları, piknik alanlarına yakın mesafelerde prefabrik çeşmeler ve çöp konteynırları yapılarak kullanılan alanını tamamının aydınlatması sağlanacaktır. Proje maliyetini aştığı için alanın alt yapısının (kanalizasyon-İçme suyu) tamamının yenilenmesi İl Özel İdaresi imkanları ile yapılacak olup alana modern bir kanalizasyon arıtma tesisi inşa edilecektir. Mesire alanı içerisinden geçmekte olan Yeşil ırmağın mesire alanı kısmı Devlet Su İşleri tarafından ıslah edilecek olup Yaklaşık 300 bin TL maliyeti olan bedel de maliyete dahil edilmemiştir. Ayrıca, alandaki kurumuş ağaçların kesilmesi ve yeni ağaçların dikilmesi ile daha önce kesilen ağaçların köklerinin temizlenmesi işleri Orman İşletme Şefliğimiz imkanları ile gerçekleştirilecektir" dedi.

Vali Yılmaz, proje içinde olmayan ve İdare imkânları ile yapılacak işleri de düşündüğümüzde proje bitiminde yaklaşık 3 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirileceğini kaydetti.

Vali Yılmaz, kısa sürede hazırlanan projeyi 15 ay içinde faaliyete geçirerek Gümeneğin tekrar Tokat'a kazandırılarak Komana Antik kenti ile bir bütün olacağını kaydetti. Komana Antik Kenti’ni gezmeye gelenlerin ayrıca bu mekanda konaklayarak gezebileceklerini ifade eden Vali Yılmaz, projelerde emeği geçen Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü çalışmalarına teşekkür etti. Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından proje ile ilgili sunum yapıldı.

Diğer projeler ise şu şekilde: "Kültür evi" projesi, Almus'ta "Mavi ve Yeşilin Projesi”, "Mercimek Tepe Yamaç Paraşütü Geliştirme Projesi”, "Kültür Evi Projesi”, "Niksar Arasta Çarşısı Projesi”, "Niksar Kent Merkezi Meydanı Turizme Yönelik Kimliklendirilmesi Projesi”, Zile'de "Haydaroğlu Konağı Butik Otel Projesi”, "Gıj Gıj Tesisleri Rehabilitasyon ve Yenileme Projesi.”

TOKAT'A 9 TURİZM PROJESİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 14:52:01
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 19:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemalov IP: 85.99.60.xxx Tarih : 8.03.2011 10:22:31

Şu uğraşılan saçma işe bak yarabbi.Sen okadar parayı götür mesire alanı yap dur.iş alanıda sağlanılsaya ne duruyorsunuz.ne biçim yönetici bunlar bunlardan yönetici olsa ne olur.