6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'a misafir geldi

Van'daki 7,2'lik depremde evleri kullanılmaz hale gelen aileler Tokat'ta misafirhanelere yerleştirildi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ın talimatlarıyla İl Afet Müdürlüğü tarafından Van'da yaşanan depremin ardından Tokat'a gelen 21 kişilik 4 aile Turhal'a yerleştirildi. Tokat merkezde ise asker arkadaşının yanına gelen 9 kişilik Sevimli ailesi Devlet Su İşleri (DSİ) misafirhanesinde konuk ediliyor.

Van 100. Yıl Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Nejat Sevimli, depremde evlerinin ağır hasarlı duruma geldiğini, Allah'tan aile olarak can kaybı yaşamadıklarını söyledi. Tokat'a eşi çocukları, anne, babası ve kardeşinin ailesi ile kendi imkanları ile geldiklerini ifade eden Sevimli, çadırda soğuk hava nedeniyle zor günler geçirdikleri kaydetti.

Van'da halen çadır bulmayan insanların olduğunu belirten Sevimli, "Van'ın girişinde tabelaları çeviriyorlar. Buradan giden yardım araçlarını TIR'ları başka yerlere yönlendirip yağmacılar yağmalıyor. Düşünün tabelayı değiştirip TIR'ı götürerek soyuyorlar. Çadırlar para ile satılıyor. Bu nedenle hala çadır alamayanlar var" diye konuştu.

"TOKAT'TA OKULA BAŞLAYACAKLAR"

Babası Van'da 112 Acil Yardım Servisi'nde çalıştığı için Tokat'a dedesi ve annesi ile gelen Mustafa ve Oğuzcan ise okula başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Mustafa Sevimli artık üşümedikleri ve okula gidecekleri için mutlu olduklarını kaydetti. Oğuzcan ise yapılan yardımlara teşekkür ederek babasını çok özlediğini söyledi.

Babaanne Meryem Sevimli ise Van'da evlerinin yıkılması nedeni ile zor günler geçirdiklerini belirterek, "Allah razı olsun devletimizden. Burada yemeğimizi veriyorlar. Kalacak sıcak bir yerimiz var" diye konuştu.

Duygusal anlar yaşayan Şükrü Sevimli de devletin sıcak elini uzatmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Asker arkadaşını Tokat'a davet ederek bir süre misafir eden Ümit Bıçakçı da ailenin Tokat'ta gayet güzel şekilde ağırlandığını, Van'dan yine gelecek olan ailelerin olduğunu kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 18:02:04
Güncelleme :25 Kasım 2011 Cuma 09:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memoli IP: 95.9.52.xxx Tarih : 24.11.2011 12:42:32

Vanlı kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz Allah böyle bir acıyı yaşatmasın bizlere tekrar ama Tokat' a neden geldiler ki ?15 bin küsür kişi ile Türkiye Cumhuriyetnin en çok göçveren ili en sahipsiz en başıboş memleketi burası iş bulamazlar ama devlet yardım eder, edebildiği kadar. Bu böyle kimse mutluluk tablosu çizmesin boşuna 9 yıldır iktidar partisi ilk seçimde 5 ikinci seçimde 5 üçüncü dönemde nüfus düştüğü için 3 e düştü vekil sayısı bi dahaki seçimlerde de 2 ye düşer 1 vekil yine akp den çıkar bizim milletimiz akıllanmaz hala lidere oy veriyorlar ama vekiller  çıkıp kürsüde bile konuşamıyor...