6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'a modern acil servis

Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enver Gervan, Türkiye'de sayılı iller arasında olan acil servislerden bir tanesinin Tokat'ta hizmete gireceğini söyledi.


Tokat Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi yanına 24 Kasım 2006 tarihinde temeli atılan ek binada inşaat çalışmaları tamamlanırken, tefriş çalışmalarına hız verildi.

Bu sene içerisinde açılması beklenen ek binanın zemin katında Türkiye'de sayılı illerde arasında yer alacak 2 bin metre kapalı alanda acil servis hizmeti verilecek. Diğer katlarda ise poliklinik ve idari birimler yer alacak. Ek binanın hizmete girmesiyle birlikte hastanenin mevcut binasında da iyileştirme yapılarak odalar 2'şer yataklı banyo ve tuvaletli olarak modernize edilecek. Vali Recep Yazıcıoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enver Gervan, 2 milyon 980 bin YTL'ye ihale edilen ek bina inşaatında eksikliklerin gözden geçirildiğini söyledi. Modern bir acil servis açılacağında dikkat çeken Gervan, "Şuanda bu tür yapılan acil servis Türkiye'de azdır. Temel alt yapıları, personel desteği sağlandığı zaman aynı anda 20 ila 50 hastaya birden bakabilecek. Acildeki yapılanmada kemik tansiyometresi, 3 röntgen cihazı, mamografi, tomografi cihazları ile tam teşekküllü hizmet verilecek. Böyle bir hizmeti vatandaşımıza sunduğumuz için mutluyuz ve gururluyuz" dedi.


Ek binaya idari kısımların bir bölümü taşındığını ifade eden Gervan, "Poliklinik katlarındaki bilgisayar sistemi yerleştirildikten sonra dijital ortamda hizmet verecek şekilde orası da taşınmaya hazır olacak. Ramazan ayından önce faaliyete geçeriz diye düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasemin IP: 78.163.133.xxx Tarih : 10.09.2008 10:36:09

sayın enver gervan a tüm tokat halkı adına çok teşekkr ederm.hastane tam olarak ne zaman hizmet verecek.bu hastanenin açılmasıyla yeni istihdamlar doğacak mı?ayrıca hastaneye iş başvuruları nerden nasıl yapılacak bilgililerin yardımcı olmasını bekliyrm.