7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat'a Perulu gelin

TÜRK GAZETECİ, SINIRLARI AŞAN PERULU AŞKI İLE EVLENDİ

Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan bir gazeteci, internette tanıştığı 15 bin kilometre uzaktaki Peru'lu aşkı ile dünya evine girdi.

Güney Amerika Kıtası'nın üçüncü büyük ülkesi Perulu Gabriela Kelway ile Niksarlı Danişment Gazetesi Muhabiri Sedat Özata iki yıl önce MSN'de tanıştı.

 Peru'ya giderek 3 ay kalan Özata, burada evlenmeye karar verdi. Peru'da yapılan düğünün ardından Kelway ile 16 saat uçak yolculuğunun ardından Türkiye'ye dönen Özata, Türk geleneklerine göre düğün yaptı. Çiçeği burnunda mutlu çifti Tokat Valisi Şerif Yılmaz, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Niksar Belediye Başkanı Duran

Yadigar, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslektaşları ve sevenleri düğününde yalnız bırakmadı. Çiftin yüzüklerini takan Vali Yılmaz, İspanyolca genç çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

Gabriela da, eşi Sedat Özata'nın tercümesi ile düğüne katılanlara teşekkür ederek ailesinin selamlarını iletti. Bu arada dansın ardından kendini pistte bulan Gabriela, düğünde oyun havalarına ayak uydurması gözlerden kaçmadı. Karadenizli Kaymakam Uğur Turan'la horon tepen Gabriela'nın sempatik hareketleri ilgi odağı oldu.

Özata, İspanyol'ca konuşan Gabriela Kelway'la İngilizce konuşarak anlaştığını söyledi. Türkiye ile Peru arasında kültür elçisi olacaklarını anlatan Sedat Özata, Gabriela Kelway'la internette iki yıl önce tanıştığını belirterek, "Evlenmeye karar verdik. Peru'ya giderek 3 ay kaldım ve düğün yaptık. Türkiye'ye döndük. Kelway, bir evin bir kızı ailesi çok özlüyor. Düğüne uzak olmasından dolayı gelemediler" dedi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Peru ile Türkiye arasında vizenin kalkmasını ümitle bekleyen Özata, "Bizlere Peru ile Türkiye'nin kültür elçisi olduğumuzu söylüyorlar. Umarım bu vize konusu iki ülke arasında çözülür" diye konuştu.

Türkiye'ye geldiğinde yemeklerle sorun yaşayan Kelway, şimdilerde döner, İskender kebap, lahmacun, dolma ve tatlıları tercih ediyor.

Kelway, ilk başta internette tanıştığı biri ile duygusal bağ kuracağına şaşırdığını ama gün geçtikçe daha bağlandıklarını ve Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Türk kültür ve müziğinin çok farklı olduğunu ve sevdiğini ifade eden Kelway, Türkçe olarak "Seni seviyorum aşkım, Türkiye'yi çok seviyorum" diyerek ailesine İspanyolca mesaj gönderdi.

TÜRK GAZETECİ, SINIRLARI AŞAN PERULU AŞKI İLE EVLENDİ
TÜRK GAZETECİ, SINIRLARI AŞAN PERULU AŞKI İLE EVLENDİ
TÜRK GAZETECİ, SINIRLARI AŞAN PERULU AŞKI İLE EVLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 16:46:05
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 16:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tatar RAMAZAN IP: 78.168.135.xxx Tarih : 18.04.2011 23:36:48

oğlum memlekette kızmı kalmadı yabi el öpmeye gidecen ucakla 15 saatte)))