30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Tokat'a yatırım çağrısı!

AKSİAD Başkanı Hasan Urhan, "Aşıklar sazıyla, bizlerde sözlerimizle işadamlarını Tokat'a yatırıma çağırıyoruz" dedi.

Yeşilvadi Sosyal Tesisleri'nde Tokat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) tarafından düzenlenen aşıklar programına Ilgar Çiftcioğlu ile Kars'tan Ensar Şahbazoğlu, Bilal Ersarı katıldı. AKSİAD Başkanı Hasan Urhan açılış konuşmasında 2005 yılında kurulan derneğin 210 üyesi ile Tokat ekonomisine yön verdiğini söyledi.

Başkan Urhan, aşıklık geleneğinin kültürümüzde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Biz de AKSİAD olarak kültürümüzü yaşatmanın ve sizlere sunmanın gayreti içerisindeyiz. İşadamlarımızı bu kışın uzun gecelerinde iş stresinden, uzaklaştırmak adına, birbirimizle kaynaşma adına, değerli aşıklarımızın güzellemeleri, koçaklamaları, atışmaları ile siz değerli katılımcılara sazlı sözlü huzur dolu saatler yaşatalım istedik. Aşıklar sazıyla, bizlerde sözlerimizle işadamlarını Tokat'a yatırıma çağırıyoruz" dedi.

Başkan Urhan, Anadolu coğrafyası içerisinde aşıklık geleneğinin en fazla yaşandığı şehirlerin başında Kars ve Erzurum'un geldiğine dikkat çekerek, "Tokat'ımızda da o yörelerden göçmüş epeyce bir hemşerimiz olduğu malumunuzdur. Bu kültür mirasımızı şehrimizde, düzenlenmesinde emeği geçen ekibime, bu geleneğimizi sürdüren aşıklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kısa konuşmanın ardından aşıklar sazlarıyla davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2012 Cumartesi 16:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?