2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Tokat'ı festival heyecanı sardı

Tokat’ta 3.’sü yapılacak olan Kazova-Kelkit Topçam Altın Domates Festivali hazırlıkları başladı.
Festival için yapılan toplantıda, Kazova-Kelkit Topçam Altın Domates Festivali’nin tarihi belirlenirken, festivale ilçelerde ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, bu yılki festivalin ulusal olarak tescil edilecek şekilde gerçekleştirileceğini belirterek, "Bir havzanın, bir ilin, bir beldenin üretiminin tanıtımında bu tür organizasyonların çok büyük yararları olduğunu biliyoruz. Bunun neticesini en kısa sürede almamızdaki en büyük etken, üreticimizin ürününe sahip çıkması ve sivil toplum kuruluşlarımızın üreticimize sahip çıkmasıdır" dedi.

Vali Nasuhbeyoğlu, yaş sebze ve meyvede Tokat’ın ilk on il arasında bulunduğunu hatırlatarak, "Kazova’yı biz gizli Çukurova olarak ifade etmiştik. Üretimimizi çeşitlendirmemiz gerekmektedir. Bizim şenliğimizin ana gayesi üreten insanlarımızın cebine daha çok para girmesi ve üreticiyle tüketiciyi bir araya getirmektir. Üretici kutsal bir görevi yapıyor. Üreticiye de tüketiciye de her zaman kapımız açıktır" diye konuştu.

Kazova-Kelkit Topçam 3. Altın Domates Festivali’nde ilçelere ağırlık verilmesi karara bağlanırken ayrıca festivalin tarihi 1 Ağustos 2005 Pazartesi olarak belirlendi.

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 17:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?