6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'ın çifte ödül umudu

Tokat Öğretmenevi ve İmam Hatip Lisesi, 125 ödüllü kurum ve okul arasından ilk 15 arasına kalarak tekrar değerlendirmeye alındı.

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı 'Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi' çerçevesinde 'Yılın Kaliteli Okulu/Kurumu' ve 'Yılın Kaliteli Ekibi' olmak üzere iki kategoride ödül verilecek.

2007-2008 eğitim-öğretim yılında il birincisi olarak okul/kurum kategorisinde 59, ekip kategorisinde 66 olmak üzere toplam 125 ödül başvuru raporu, 'Başbakanlık Değerlendirici' ekibi tarafından değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmede okul/kurum kategorisinde 15, ekip kategorisinde 16 okul/kurum saha ziyaretine kalırken, saha ziyaretine kalan okullar ve kurumlarda MEB Eğitim Kalite Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasında oluşturulan ekiplerce denetim yapıldı.

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, Tokat Öğretmenevi ve İmam Hatip Lisesi’nde saha ziyareti yapmak üzere gelen Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fahrettin Kavşut, MEB Personel Genel Müdürlüğü Uzman Ekip Lideri Ömer Gülseren, MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Günaydın, MEB Orta Öğrenim Burs ve Yurtlar Daire Başkanlığı Şube Müdür Yusuf Ziya Ağgül'ü, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Tokat Öğretmenevi Müdürü Abdullah Gürbüz ve İmam Hatip Lisesi Müdürü Fahri Delen ile birlikte makamında kabul etti.

Vali Akyel, toplam kalite yönetimi anlayışının kamuda ve okullarda uygulamaya çalışıldığını kaydetti. Tokat olarak iki kategoride ödül almayı ümit ettiklerini belirterek, her iki kurum amirini başarılarından dolayı kutladı.

Vali Akyel'i ziyaretin ardından basın mensuplarına Öğretmenevi'nde açıklama yapan MEB Personel Genel Müdürlüğü Uzman Ekip Lideri Ömer Gülseren, Tokat'ta iki kurumun ilk 15 kurum arasında yer aldığını ifade ederek, "Burada yöneticiler, çalışanlar ve gerekirse müşterilerle görüşme yapacağız. Bakanlıkta bu görüşmeler değerlendirilerek finale kalan belirlenecek. Finale kalanlar içerisinde de haziran ayında yapılan ödül töreninde dereceye girenleri açıklayacağız" dedi.

Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fahrettin Kavşut ise artık binaların güzelliğinin değil, verilen hizmetin kalitesinin değerlendirildiğini ifade ederek, "Burada yapılanlar dalga dalga yayılarak diğer öğretmenevlerimizi de etkileyecek ve bu mutluluk onlara da yansıyacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 14:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?