3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat'ın en modern hastanesi

Tokat'ın Turhal ilçesinde 5 milyon YTL'ye mal olan 85 yataklı Turhal Kazova Devlet Hastanesi ek binasının açılış törenle yapıldı.

Törene Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Dr. Şükrü Ayalan, Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ve davetliler katıldı. Törende konuşma yapan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal'da bir ilki daha gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti. Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayalan ise Turhal Devlet Hastanesi'nin yanına yeni bir idari kat ile poliklinikler yapılacağının müjdesini verdi. Ayalan, hastane konusunda İl Özel İdaresi ile yapılan protokolün Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade ederek, "Çalışma Bakanlığı ile Özel İdare arasında şuana kadar Türkiye'nin hiç bir yerinde hastane veya sağlık ocağı yapımı konusu da dahil protokol yapılmış değildir. Burada bir hastane yapılması konusunda bir protokol yaptık ve hızla hastanemiz yükseldi. Buraya yaklaşık 5 milyon YTL para harcandı. Burası şuanda Tokat'taki en modern hastanedir. Tokat'ta da bölgenin ve hatta Türkiye'nin en modern hastanesinin temelini atacağız" dedi.

Son olarak kürsüye gelen Tokat Valisi Dr. Recai Akyel ise modern ve tıbbı cihazlarla donatılmış çok deneyimli hekimi ve sağlık personeli olan bir hastaneyi açmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği 'Beni Türk hekimlere emanet ediniz' sözüne bende inanıyorum. Türk hekimleri ve Türk sağlık personeli ile gurur duyuyorum. Türk hekimleri hastanelere gelen vatandaşlarımıza gayet merhametli ve gerekse yeminlerinde ifade edilen anlamda davranmaktadırlar. Hastanemizin hayırlı olması dileği ile ifade ediyorum. Çok mutluyuz, gururluyuz, onurluyuz bugünümüz çok iyi geleceğimiz daha iyi olacak" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından hastane binasının açılışı gerçekleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 09:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefa karatas IP: 88.245.153.xxx Tarih : 8.07.2007 16:23:56
cok güzel olmus hayırlı olsun turhallılar icin