2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Tokat'ın gururu 'engel' tanımıyor

Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu gözlerini ilkokul birinci sınıftayken kaybeden Nihat Bozok’un (39) hayatı, ibret verici başarılarla dolu.

İlkokul birinci sınıfta okurken, teşhisi konulamayan bir rahatsızlık geçiren ve gözlerini kaybeden Nihat Bozok, eğitimine İzmir Bornova Körler Okulu’nda devam etmiş.

Devletin parasız yatılı okul sınavlarını kazanarak lise tahsilini Buca’da tamamlayan Bozok, 1987 yılında Tokat’ın Erbaa Belediyesi’nde telefonlara bakmak üzere işe girmiş.

1994 yılında Ahmet Yenihan’ın Belediye Başkanı seçilmesiyle santral operatörü olarak görev yapmaya başlayan Bozok, burada çalıştığı 6 yıllık sürede, dışarıdan Hukuk Fakültesi’ni de bitirmeyi başarmış.

2001 yılında fakülteyi bitirdikten sonra 2002 yılında da stajını tamamlayan Nihat Bozok, Erbaa Belediyesi’nin avukatı olarak göreve başlamış. Santralci olarak işe başladığı belediyenin avukatlığını 3 yıldır başarıyla sürdüren Bozok, bu süre içerisinde hiçbir davayı kaybetmemiş.

1997 yılında kurulan Erbaa Görmeyenler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kuruluşundan bu yana başkanlığını yapan Nihat Bozok, tam bir Fenerbahçe fanatiği. Bir arkadaşının yardımıyla Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı’na Fenerbahçe maçlarını izlemeye gittiğini ve o atmosferi teneffüs ederek büyük bir keyif aldığını söyleyen ama avukat, Erbaa’da Fenerbahçeliler Derneği’ni kurmak için kolları sıvadığını söyledi.4 erkek, 2 kız olmak üzere 6 çocuk babası olan müthiş avukat, "En büyük çocuğum 13, en küçüğü ise 1 yaşında. Şimdilik 6 çocuk babasıyım. Azmedince zorluklar tek tek aşılıyor. Gözlerimi kaybettikten sonra büyük güçlükler yaşadım. Ama zamanla alıştım. Hayata hep pozitif baktım ve Allah yardımcım oldu. Üzerimde Belediye Başkanımız Ahmet Yenihan’ın büyük emeği var. Bana babalık yaptı diyebilirim. Onun hakkını ödeyemem" dedi.

Nihat Bozok’un çok zeki ve aynı zamanda çok başarılı bir avukat olduğunu söyleyen Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, kurumun avukatı olan Bozok’un aynı zamanda kendisinin de hukuk danışmanı olduğunu belirterek, "Mükemmel bir insan. İşine hakim, çok zeki ve başarılı. Hukuki yönden ona sormadan hiçbir iş yapmam. O, kurumumuzun avukatı olduktan sonra hiçbir davayı kaybetmedik. Ona çok güveniyorum ve kendisini de çok seviyorum. Allah ona öyle bir zeka ve kabiliyet vermiş ki, görenler ve dinleyenler hayrete düşüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 12:42:58
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 16:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay çınar IP: 85.97.169.xxx Tarih : 28.04.2005 11:15:57
Nihat Beyi bu azminden ve yasama sevincinden dolayı her zaman takdir etmişimdir hayata bu kadar pozitif bakabilen bir insan her türlü takdiri hak ediyordur.Kendisine bundan sonraki iş hayatında basarılar dilerim