3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat'ın gururu oldular

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Belediye Plevnespor Güreş Takımı'nın 1. Lig'e yükselmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tokat yiğidin bol olduğu, yiğidin harman olduğu bir yer" dedi.

Başkan Çiçek, Ankara'da yapılan final karşılaşmalarında birinci olarak Güreş 1. Ligi'ne yükselen Belediye Plevnespor'un güreş takımı sorumlusu Sezai Işkın'ı makamında kabul etti. Işkın, vermiş oldukları sözü yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Bir yıllık maraton sonunda ligde birinciliği alarak 1. Lig'e çıkacağımıza söz vermiştik. Sizlerinde üstün gayretleriniz oldu. 20 takımla mücadele ettik. Yarı finallerde 4 takım kaldı. Ankara'da yaptığımız müsabakalar neticesinde başarıyı elde ettik. Şu anda Büyükler Serbest Güreş Türkiye Ligi'nin şampiyonu Tokat Belediye Plevnespor Kulübü oldu. Bundan sonra önümüzdeki yıl 1. Lig'de mücadele edeceğiz. Hedefimiz de ilk 3 olacak. Avrupa liglerinde ilimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Çiçek ise, Tokat'ın yiğidin bol, yiğidin harman olduğu bir yer olduğunu kaydederek, "Bizim güreşe ve diğer branşlara olan desteğimiz bundan sonra da devam edecektir. Hedefimiz Türkiye Güreş 1. Ligi'nde ilk üçe girerek ülkemizi Avrupa'da da temsil etmek. Güreş camiasında ilimiz büyük güreşçiler yetiştirmiş, dünya ve Avrupa şampiyonluklarını kazanmıştır. Tokat'ta olmayan bir güzelliği imkanlarımız çerçevesinde ortaya koyduk. Tokat Belediye Plevnespor'un voleybol liginde bir takımı vardı. Şimdi de güreş süper liginde bir takımı olacak" şeklinde konuştu.

Belediye Plevnespor Güreş Sorumlusu Işkın, yapılan konuşmaların ardından 1. Lig kupasını ve 13 bin YTL'lik çeki Başkan Çiçek'e takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2007 Perşembe 13:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?