7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat'ın tarihi değerlerine sahip çıkılıyor

Tokat’ta Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait tarihi mekanlarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen AKP Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu, Ali Paşa Camii bahçesinin doğu tarafında yer alan Selçuklu tuğla isçilik ve tekniğinin güzel örneklerinden birisi olan Burgaç Hatun Türbesi’nde de incelemelerde bulundu. Zaman içersinde yarıya kadar toprakla gömülen Burgaç Hatun Türbesi’nin, yapılan çalışmalarla gün ışığına çıkartıldığını ifade eden Ergun Dağcıoğlu, Tokat’ın tarih ve kültürel zenginliğiyle 5 bin yıl ötesine dayanan bir il olduğunu ifade etti.

 Dağcıoğlu, "Bu eserler bu bölgelerin tapu senetleri dolayısıyla biz tarihi değerleri atalarımızla olan bağları kopmadan ortaya çıkartırsak, gelecek nesillerimizle de devretme, köprü kurma imkanı bulacağız. O nedenle sadece Tokat’ta değil Türkiye genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce çalışmalar başlatıldı. Bu anlamda Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt hemşehrimizin böyle bir yönetimin başında olması bizim için ve Tokat için büyük bir şanstır" dedi.

Dağcıoğlu, daha önceden ihalesi yapılan ve sonradan iptal edilen Mahberi Hatun Kervan Sarayı’nı ortaya çıkarmak için çalışmaların başlayacağını da kaydederek, "O hanın tekrar hayat bulması sayesinde sadece Tokat’ta değil, Türkiye’de tek olacak bir eseri ortaya çıkaracağız. Pazar İlçesi’nde bulunan Mahberi Hatun Kervan Sarayı’nı yaşayan bir eser haline getireceğiz. Bu anlamda bizim çalışmamız olan raybus sistemiyle tren yolu ile Zile, Ballıca Mağarası ve Tokat arasında bir bağlantı kurabilirsek daha anlamlı olacak. Raybus sistemi ile bu tarihi mekanlarız turizme daha rahat açılacak" diye konuştu.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 18:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kader kara IP: 88.252.9.xxx Tarih : 14.03.2009 13:57:34

tokata da yer verildiği için hepinize tşk ederim tokatı da düşündüğünüz için