3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat'ın tarihi yazılıyor

Tokat Kültür ve Turizmini Geliştirme Projesi kapsamında Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Fen ve Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, 1 yıllık çalışma sonucu Tokat’ın tarihi ve kültürel özelliklerini anlatan kitabın bittiğini kaydetti.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat’ın tarihi envanterini ortaya çıkaracak çalışmanın, fiziksel anlamda ilk kez yapıldığını ifade ederek, "Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Tokat ilimizin tarihi ve kültürel envanterinin çıkarılması konusunda bize destek verilmesi şeklinde bir talebimiz olmuştu. 1 yıl önce yine burada yaptığımız toplantıda ifade de bulunmuş ve çalışmaları başlatmıştık. 1 yıllık zaman içerisinde beraberindeki birim heyeti ile yoğun ve yorucu büyük bir mesafe sarf ederek ilimizin tarihi ve kültürel envanterinin 900 sayfaya yakın bir eserle kitaplaştırılmasını sağlanmış oldu. Tokatımız’ın bugüne kadar bu anlamda birçok çalışması oldu ama fiziksel anlamdaki ilk eseri bu olacak’’ dedi.


Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamza Gündoğdu da, ileriye yönelik olarak yapacakları çalışmaların Anadolu’nun bütün bir kültür envanterinin ortaya çıkarılması olacağını belirterek, "Sayın Valimiz’in ismini koyduğu ’Tarihi Yaşatan Şehir Tokat’ adıyla bu kitabı hazırladık. Seyyahların geçmiş zamanlarda yazdığı bir takım bilgiler bize başlangıç noktası verdi. Bir külliyat meydana getirdik" diye konuştu.
Kitabın, yapılan incelemelerden sonra basıma hazır hale geleceği kaydedildi.

NURHAN İÇMEZ -İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 02:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?