6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'ın yüzde 22'sine doğalgaz

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Tokat'ın yüzde 22'sine doğalgaz verileceğini söyledi.


Tokat Belediyesi olarak doğalgaz konusunda yapılan çalışmalarla ilgili gelinen son noktaya değinen Başkan Çiçek, BOTAŞ tarafından yapılan ana hat çalışmasının tamamlandığını kaydetti.

Geçen kış mevsiminde Amasya'ya, geçen hafta da Turhal'a doğalgaz verildiğini hatırlatan Başkan Çiçek, "Önümüzdeki hafta da Tokat'a inşallah doğal gaz vermiş olacağız. Şu anda şehrin girişindeki basınç düşürme merkezine kadar doğalgaz ulaştı. Testler yapıldı herhangi bir sorun yok. Önümüzdeki hafta şehrimizde doğalgaz yanmış olacak. Şuanda doğalgaz hattı döşenmiş bina sayısı oranın olarak kentin 22'sine doğalgaz verebilecek seviyeye geldik. Ama doğalgazı kapsına kadar götürdüğümüz hemşehrilerimiz henüz konuya çok fazla ilgili değiller. Bina içi çalışmalar aynı hızla gitmiyor. Bu konuda insanlarımızı doğalgazdan yaralanmak için biraz daha duyarlı olmaları gerekiyor" dedi.


Başkan Çiçek ayrıca, kişi başı 50 YTL olmak üzere bin 200 öğrenciye burs verildiğini ifade ederek, "Burs alacak öğrencilerin listeleri asıldı. Burs verilecek öğrencileri belirlerken şehir merkezinde ikamet eden öğrencilere burs verdik. 2 bin dolayında müracaat vardı. Müracaatlarda öğrencilerin genel durumları göz önünde tutularak bin 200 öğrenci komisyon tarafından değerlendirilerek belirlendi. Burs kazanan öğrencilerimizden isteğimiz bizlere paranın yatırılacağı hesap numarasını bildirmeleri" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 19:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?