3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat'ta AB toplantısı

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, "Avrupa Birliği bize para vermiyor. Bizden kepçe ile aldığı paraları avuçla dağıtıyor" dedi. 

Avrupa Birliği (AB)-Türkiye Mali İşbirliği 2007 yılı programı kapsamında Tokat'ta düzenlenen toplantı, İl Bayındırlık Müdürlüğü salonunda yapıldı. Toplantıya Vali Erdoğan Gürbüz başta olmak üzere kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı. Vali Gürbüz, Tokat'ın AB fonlarından geçen yıl istedikleri derecede yararlanamadığını, kazandıkları tecrübe sayesinde fonlardan daha yüksek derecede istifade edeceklerini söyledi. AB'nin parasını kullanmadıklarını belirten Vali Gürbüz,

 "Avrupa Birliği bize para vermiyor. Bizden kepçe ile aldığı paraları avuçla dağıtıyor. Demek ki Avrupa Birliği'nin parasını kullanmıyoruz. Üye ve aday ülkelerinin daha önceden vermiş olduğu paraları kullanıyoruz. Bunu zaten Avrupa Birliği de takdir ediyor. 2007 yılında ayrılan fonların en az yüzde 35 ile 40'ı Türkiye'deki projelere verilecektir. Biz bugüne kadar 7 milyon Euro'ya kadar bu fonlardan istifa ettik. Tabii kafi mi? Hayır. Onun için burada 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu" diye konuştu. 

Toplantıda programla ilgili bilgiler veren AB Tokat Projeleri İzleme Grubu'ndan Murat Eker ise, mali yardım programı içerisinde Türkiye'de şu anda bölgesel kalkınma ve insan kaynaklarının geliştirilmesi adında iki farklı program bulunduğunu ve stratejik çerçeve belgesinin hazırlanmasının amaçlandığını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 18:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?