7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat'ta doğal gaz tartışması

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, ’Tokat’a doğalgazın getirilmesi bir yıl daha uzadı’ şeklinde basında yer alan haberlere "Tokat’a doğalgazın 2005 yılında geleceğini söylemiştik ve hala aynı düşüncemiz tekrar ediyoruz" şeklinde cevap verdi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından Yeni Çınar Oteli’nde AK Parti Kadın Kolları’na verilen iftar yemeğinde partililerle bir araya geldi. Milletvekili Zeyid Aslan, burada yaptığı konuşmasında, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı’nın, ’Tokat’a doğal gazın gelmesi bir yıl gecikmiş olarak görülüyor. Bu bizim için çok üzücü’ şeklindeki sözleri karşısında Tokat’ın 2004 yılı Mart-Eylül ayı döneminde ihalede bulunmadığını belirtti. Aslan konuya dair yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Doğal gaz 2004 de gelecek diye bir beyanatımız olmadı. Yani doğal gaz 2004’te gelecek diye kim söyledi bilmiyorum. Bende gazetede okudum TSO Başkanımızın açıklamasını, neye dayanarak böyle açıklama yaptı bilmiyorum. Tokat’a doğal gazın 2005 yılında geleceğini söylemiştik ve hala aynı düşüncemiz tekrar ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda EPDK ’nın uzmanları geldiler. Tokat merkez Turhal ve Zile ilçelerinde bölgesel incelemelerini yaptılar. Şuanda raporunu hazırlıyorlar burada bir eksik yer kaldı. Önümüzdeki hafta Erbaa İlçesi’ne de gelip inceleme yapacaklar. Bu incelemeler rapor haline geldikten sonra BOTAŞ’a sunulacak ve hat ihaleye çıkacak. Bu ihale ancak 2005’in başlarında ancak olabilir. Yani 2004 ün bitmesine şurada iki ayımız kaldı. O çalışmalarda herhangi bir aksama yok"

Tokat Havaalanı’nın açılması konusuna değinen Milletvekili Aslan, havaalanının açılmasına engel olan hiç bir şey olmadığını belirterek "Her an her dakika istendiği anda ulaşıma açılabilir. Problem havaalanımızın kapasitesi küçük, havaalanımızın standartlarında uygun şuanda THY uçağı yok. Yani THY buraya uçak indiremiyor. Yapılması gereken şey özel havayolları, özel havayollarında da bu standartlara uygun uçak yok.Bu konuda hükümetle olan kısmında bir problem yok. Önce yolcu kapasitesi ve buraya inebilecek uçağın bulunabilmesi. Bugün uçak bulabilsek, bugün bir özel havayolu şirketinin buraya gelmesini ikna edebilsek o dakika havaalanı kullanımına hazır" şeklinde konuştu.

TOKAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2004 Pazar 14:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?