6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'ta Eskişehirspor heyecanı

Eskişehirspor, kupada Tokatspor'la oynayacağı maç için Tokat'a gelirken, Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Fortis Türkiye Kupası maçlarına bakış açılarının diğer takımlara göre değişik olduğunu ifade ederek, ligi daha çok önemsediklerini söyledi.


Fortis Türkiye Kupası D Grubu'nda Tokatspor'la karşılaşacak olan Eskişehirspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Uzunburun Tesisleri'nde antrenman yaptı. Antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalımbay, Tokatspor maçında takımda forma şansı bulamayan oyunculara şans vereceklerini söyledi. Çalımbay, kupaya bakış açılarının diğer takımlara göre daha değişik olduğunu ifade ederek, "Ligin yeni takımıyız, çok geniş bir kadroya sahip değiliz.

O yüzden geçen oynadığımız lig maçında 5 adamımız yoktu. Sakat ve cezalı oyuncularımız vardı. Tekrar aynı şeyleri yaşamamak için takımımızda az oynayan, oynamayan arkadaşlarımız varsa biz onlara şans veriyoruz. Artık onlarında bu şansı değerlendirmesi gerekiyor. İlk Bursaspor maçında oynadığımızda da aynı şekilde 2 arkadaşımızı mecburiyetten oynattık. Yoksa onları da oynatmayacaktık. Bizim bakış açımız bu. Ama her şeyden önce Tokat'a geldiğim için çok mutluyum. Sivaslıyım buralı sayılırım. Bütün amacım her şeyden önce centilmence bir maç
olması. Şu an bir kısım oyuncumuzu Ankara'dan oraya gönderdik. Bir kısım arkadaşlarımızı buraya getirdik. Amacımız yenip gitmek. Diğer arkadaşlara şans veriyoruz" dedi.


Tokatspor'un gruptan çıkmaması için bir sebep olmadığının altını çizen Çalımbay, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u eleyip geliyor. Yani bu gruptan çıkmaması için bir neden yok. Sadece kendilerine güvenmesi gerekiyor. Kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullanması gerekiyor. İlk maçta biz diğer arkadaşlardan istediğimiz randıman alamadık o yüzden istediğimiz gibi kullanamadık. Çok kaliteli, süper ligde oynamış oyunculara sahipler. Kendilerine güvenirlerse olmayacak şey değil. Geçen sene kupayı alan
Kayserispor'du o yüzden illa ki büyükler gidecek değil" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 19:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?