6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'ta esrar operasyonu

Tokat'ta, narkotik dedektör köpeği Cesur'un da katıldığı aramada 5 kilo 260 gram esrar maddesi ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.


Turhal ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bazı şahısların sahipsiz hazine arazilerine dikmiş oldukları kenevir bitkisinden elde ettikleri esrarı il dışından gelecek olan şahıslara satacakları yönündeki bilgi doğrultusunda operasyon düzenledi.

Takibe alınan H.Y. isimli şahsın kullandığı araç durdurularak narkotik dedektör köpeği Cesur ile birlikte yapılan aramada; siyah poşet içerisinde 1 kilo 340 gram ağırlığında esrar maddesi ile gazete kağıdına sarılı 35 gram esrar maddesi ele geçirildi. Şahsın ikametinde yapılan aramada bulunan 1 kilo 60 gram esrar maddesi ile birlikte toplam 2 kilo 435 gram esrar ele geçirildi.


Çalışmalarını derinleştiren ekipler, H.Y.'nin esrar maddelerini F.U. isimli şahıstan aldığının tespit edilmesi üzerine şahsın ikametine operasyon düzenledi. Evde dedektör köpeği Cesur ile yapılan arama sonucu; bez örtüye sarılı vaziyette 240 gram ağırlığında esrar maddesi, 1 adet şarjör, şarjör içerisinde MKE yapımı 5 adet 9 mm çapında mermi bulundu. İkametin müştemilatı olan samanlıkta yapılan aramada naylon örtüye sarılmış vaziyette 2 kilo 410 gram ağırlığında esrar maddesi; bahçede bulunan serada ise 175 gram ağırlığında esrar maddesi olmak üzere toplam 2 kilo 825 gram esrar ele geçirildi.


Yapılan operasyon kapsamında toplam 5 kilo 260 gram esrar ele geçirilirken, yakalanan H.Y. ve F.U. sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 20:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıdvan kara IP: 78.162.118.xxx Tarih : 3.11.2008 16:23:12

heyyy neler oluyoor oralarda yaw hergun eroın esrar haberı ne kadar cok varmıs tokatta dıyarbakırı gectı valla ..yazık gunah yaw bu genclerı aracı yapmayın tokat halkına cok ıs dusuyor