3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat'ta ev yangını

Tokat'ta, iki katlı bir ahşap evde çıkan yangın, korku dolu dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Yangında bir otomobil kullanılamaz hale gelirken, "can malın yongasıdır" dedirten görüntüler yaşandı. 

Edinilen bilgiye göre, Alipaşa Mahallesi Gazi Paşa Caddesi'nde bulunan iki katlı evden saat 09.45 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı. Yangına Tokat Belediye itfaiyesi müdahale etti. Depo olarak kullanıldığı öğrenilen evin garajında bulunan bir otomobil, yangında kullanılamaz hale geldi. Bu sırada yangının çıktığı haberini alan depo sahipleri ise evin içerisinde bulunan malzemeleri dışarı çıkarmanın telaşına girdi. Kolilerle malzemeleri dışarı çıkarmaya çalışan depo sahipleri büyük oranda mallarını kurtardı. Öte yandan birbirine yapışık olan ahşap binalara yangının sıçraması tehlikesi nedeniyle alarma geçen itfaiye erlerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı. 

Olay yerinde İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Çetin, yangının çıkış sebebinin tam kesinleşmediğini ifade ederek, "Depo olarak kullanılan eski bir ev burası. Evin altında bulunan garajda bulunan otomobil veya üst kattan elektrik kontağından çıkmış olabilir. Ekiplerimizin yerinde ve zamanında müdahalesi ile büyük bir yangın kontrol altına alınarak önlenmiş oldu" diye konuştu. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?