3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat'ta gıda zehirlenmesi

Tokat'ta gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye getirilen 213 ilköğretim öğrencisinden 38'i müşahede altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Tokat il merkezine Bağlı Çat Beldesi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler, içtikleri meyve suyundan zehirlendikleri iddiasıyla Karşıyaka Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencilerin bazıları beldeye ait minibüsle, bazıları öğretmenler tarafından özel araçlarla, bir kısmı da sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan 213 öğrenciden 38'i zehirlenme şüphesiyle müşahede altına alınırken, ayakta tedavi gören diğer öğrenciler taburcu edildi.

Tokat Vali Yardımcısı Tayfur Elbasan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak hastaneye gelerek öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldı. Çıkışta Vali Yardımcısı Elbasan, gazetecilere korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Olay hakkında yapılan yazılı açıklamada ise, saat 16.00 sıralarında acil servise intikosyan şüphesiyle 213 öğrencinin başvurduğu, 38'nin baş ağrısı, bulantı, kusma, karın ağrısı gibi muhtelif şikayetlerle çocuk servisinde müşahede altına alındığı, yatan hastaların genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Çat Beldesi Belediye Başkanı Halil İbrahim Uzun, okulda dağıtılan meyve suyundan içen bazı öğrencilerin rahatsızlandığını ifade ederek, "Bu konuda bazı öğrencilerin durumu psikolojik olabilir. Çocuklar birbirleri arasında etkilenmiş olabilir. Ama ortada bir vaka var. Sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2007 Cumartesi 00:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?