30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Tokat'ta grip patlaması!

TOKAT'TA GRİP VAKALARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Tokat'ta hastanelere grip şikayetiyle başvuran hasta sayısında artış yaşanıyor.

Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde yaklaşık 10 gündür grip belirtileri ile hastaneye başvuran hasta sayısında artış yaşanıyor. Hafta sonu olması nedeni ile sabahın erken saatlerinde hastanenin acil servisine anne ve babaları ile başvuran çocuklar yoğunluk oluşturdu. Acil serviste görevli 2 doktorun yoğunluk nedeni ile yetersiz kalması ise hasta yakınlarının sitemine neden oldu. Öğle saatlerine kadar yaklaşık 250 kişinin başvurduğu acil serviste sıra bekleyenler, sıra beklerken grip olmaktan korktuklarını

söyledi. Bazı vatandaşlar ise hekim sayının artırılmasını beklediklerini dile getirdi. Ayrıca hafta içi poliklinik servisinde bine yakın çocuk muayene edilirken, geceleri ise acil servise ek olarak devreye sokulan polikliniklerde muayene yapıldığı bildirildi.

Öte yandan Tokat Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde yataklı servisinin tamamıyla dolduğu, hastanede tedavi gören H1N1 virüsü taşıyan çocuk hasta olmadığı iddia edildi. Ayrıca sağlık ocaklarının saat 22.00'ye kadar devam eden muayene süresinin 23.00'e kadar uzatılırken, kentte bir süre önce 6 kişide tespit edilen H1N1 virüsü taşıyan hasta sayısının 25'e çıktığı ileri sürüldü.

TOKAT'TA GRİP VAKALARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR
TOKAT'TA GRİP VAKALARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR
TOKAT'TA GRİP VAKALARINDA ARTIŞ YAŞANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 14:46:01
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 19:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?