6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'ta neler oluyor?

Tokat'ın tarihini, sanatını, kültürünü her alanda tanıtma ve geliştirme amacıyla kurulan Tokat Tanıtım Turizm Derneği (TUDER) tarafından yapılan bilboard çalışmaları ile kıvılcım çakıldı.

 TUDER Başkanı Okan, Tokatlıyı esnafıyla, sivil toplum örgütleriyle ve kamusu ile birlikte turizme hazırlamayı hedeflediklerini söyledi. Bilboard çalışmaları ile kentte bir kıvılcım çaktıklarını ifade eden Okan, "Tokat'ta turizm konuşulmaya başladı. Esnaf ve halkı da turizme hazırlamak adına bilboard çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarımız turizmin alt yapı çalışması. Kentte yaşayanların 'Tokat'ta neler oluyor?' en azından bunu kendi kendine sordurmak ve bu sorusunun karşısına bir cevap çıkarabilmeyi istiyoruz. Tokat'ta turizmle alakalı insanların çok fazla kazandığı bir şey yok. Çünkü turist yok. Otellerimiz turistle değil kente üniversite, askeriye, iş için vb. yerlere gelen konuklarla doluyor. Turizm olarak alt yapımız hazır değil. Onun için alt yapının hazırlanması için kamuoyunu motive etmeye çalışıyoruz" dedi.

Okan, turizm alt yapı çalışmalarında ikili ilişkilerin önemine değinerek, "Tokat'a tanıtım amacıyla çekim yapmak için gelen arkadaşları yeteri derecede ağırlayıp rahat ettiremediğimiz yerde onlardan kentle alakalı güzel şeyler yapılmasını beklemek hayalden öteye gitmez. Gerekli ilgiyi gösterebilsek bu arkadaşlara onlarda birer gönüllü Tokatlı olur. Elimizde malzeme var ama tam olarak ortaya çıkaramamışız. Bu anlamda pazarlamada çok önemli. Pazarlamayı hiç yapamıyoruz. 100 kilometre ötede Amasya bir kaç ürünü ile pazarlamasını o kadar güzel yapıyor ki yurt içi ve dışında reklamını güzel bir şekilde yapıyor. Bizim Tokat'ta asıl amacımız alış veriş turizmini geliştirmek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 16:14:03
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 16:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?