3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat'ta tarih canlanıyor

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel ve beraberindekiler, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserleri gezerek incelemelerde bulundular.

Vali Dr. Recai Akyel başkanlığında "Kültür Değerlerinin Korunması ve Yaşatılması" ile ilgili yapılan toplantının ardından, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Mimar Ali Akdamar, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Küçükarslan, İl Genel Meclis Temsilcisi Ahmet Kapusuz ve Kelkit Platformu Genel Sekreteri Adnan Şahin ile birlikte Sulu Sokak ve Halit Sokağı'nda bulunan tarihi eserleri inceleyerek restorasyon çalışmalarıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra sırasıyla Deveciler Hanı, Yağıbasan Medresesi, Ulu Cami, Arastalı Bedesten ve Yazmacılar Hanı'nda incelemelerde bulunuldu.

Vali Akyel, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in kent merkezi ve ilçelerinde 5 gündür tarihi mekanlarda incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, "Bizlere ışık tutuyor, onun entelektüel ve aydın kişiliğinden faydalanıyoruz. Tokat ilimizin tarihine baktığınız zaman çok eski bir tarihi ve bunun paralelinde de birçok tarihi eserimiz bulunmaktadır. Bizim amacımız tarihimize sahip çıkarak gelecek kuşaklarımıza bu zenginliği taşımak ve yaşatmaktır. Vatandaşlarımızdan bazı ricalarım olacak. Lütfen ama lütfen bu tarihi eserlerimize, tarihimize ve paralelinde geleceğimize sahip çıkalım'' dedi.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Sözen ise birkaç senedir yaptıkları çalışmaların meyvesini almaya başladıklarının mutluluğu içerisinde olduklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 12:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?