8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat'ta Yalın ve Hatice rüzgarı esti

Tokat domatesinin Türkiye ve dünyaya duyurulması amacıyla yapılan Altın Domates Festivali, hafta boyunca yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Festivalin son günü ise domates korteji yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı ile Gaziosmanpaşa Stadyumu arasında yapılan yürüyüşe katılan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve beraberindekiler, vatandaşa poşetler içinde paketlenmiş domates attı. Nasuhbeyoğlu’nun vatandaşlara attığı domatesler kimi zaman hedefe ulaşamadı. Domates korteji yürüyüşüne sanatçı Hatice ise rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.


Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda yapılan törenle ise hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kazova Kelkit 2. Altın Domates Festivali’nin en iyi domates üreticisi merkez Küçük Bağlar Köyü’nden Gazi Bayın oldu. 1 milyar lirayı kazanan altın domates yetiştiricisi, ödülünü Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu’ndan aldı.


Kazova Kelkit 2. Altın Domates Festivali’nde sahne almak için memleketi Tokat’a gelen ünlü sanatçı Hatice, konser öncesi domateslerle basın mensuplarına poz verdi. Hatice, Altın Domates olarak seçilen domatesler için "Benden de mi güzel?" demekten kendisini alamadı. Hatice çok sevdiğini söylediği domateslerin özellikle kabuğunu yediğini belirtti. Hayranlarının coşkulu tezahüratları arasında sahneye çıkan Hatice, Tokatlılar’a unutulmaz bir gece yaşattı. Hayranlarının sahneye hücum etmesi nedeniyle sanatçı, oldukça zor anlar yaşadı. Ünlü sanatçının imdadına ise korumalar yetişti.


Yaklaşık bir saat boyunca sahnede kalan Hatice’den sonra "Zalim" adlı şarkısıyla şöhreti yakalayan ve kendisine büyük bir hayran kitlesi edinen pop müzik sanatçısı Yalın müzikseverleri coşturdu. Yalın, sahne öncesi basın mensuplarına domateslerle poz verirken, kameralar önünde domates yemekten kaçındı. Pop müzik sanatçısının sahneye çıkışı sırasında korumaların bir çocuğu iterek yere düşürmesi dikkat çekti. Konser süresince korumalar kimseyi sahneye yanaştırmadı. Öte yandan Yalın, hayranlarının fotoğraf çekmesini de engelledi. Korumalar, zaman zaman basın mensuplarının görüntü almasını engelleyerek küçük tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Yalın, söylediği soft ve hareketli parçalarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sonunda Vali Nasuhbeyoğlu, sanatçıya günün anısına istinaden domates işlemeli porselen tabak ile çeşitli hediyeler takdim etti. Yalın, konserini "Zalim" adlı şarkısını tekrar söyleyerek noktaladı.


Öte yandan Yalın’ın konser için 17 milyar lira aldığı ve uçakla geldiği Sivas’tan kendisini Tokat’a ulaştırması için gönderilen Renault Laguna marka aracı geri çevirerek, Mercedes Vito marka araç istediği öğrenildi. Sanatçının bu isteğinin geri çevrildiği ve Yalın’ın da Tokat’a kendi kiraladığı araçla geldiği kaydedildi.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 13:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?