20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tokat'tan Filistin'e yardım eli

Tokat'ta Elden Ele Yardımlaşma Derneği öncülüğünde sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Filistin'e ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatıldı.


Kent merkezinde başlatılan yardım kampanyasına gönüllü olarak katılan kadınlar, el işi ürünleri ve çeşitli yiyecekleri satışa sunarak maddi ve manevi destek oluyor. 'Meleğin Sırları' filminin yapımcısı Kevin Corchianı, diğer adıyla Tokatlı Kenan Demir'in de destek verdiği kampanyadan toplanan gelirin Filistin'e ulaştırılması için güç birliği sağlanıyor. Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Sekreteri Şaban Ceylan, İçişleri Bankalığı'nın izni ile başlatılan kampanyanın 18 ocak tarihine kadar devam edeceğini kaydetti.

Tokat'tan 5 TIR Filistin'e yardım malzemesi gönderilmek üzere gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Ceylan, vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi. Tokatlı Kenan ise, Filistin'de yardıma muhtaç olan insanlara tüm Türkiye'nin destek vermesini beklediklerini ifade ederek, "Yardım kampanyasının son günü düzenlenecek olan 'Çırak' isimli kitabımın imza gününde elde edilen gelir Filistin'e bağış olarak gidecek. Ayrıca toplanan yardımları Filistin'e giderek kendi elimle dağıtmayı istiyorum" diye konuştu.


Niksar Yolu Kavşağı'nda başlatılan yardım kampanyasına gönüllü olarak katılarak destek veren kadınlar da, tüm Tokat halkını kampanyaya ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 12:20:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan IP: 78.163.132.xxx Tarih : 19.01.2009 23:44:28

Konyada eğitim gören uçakların filistinlileri vurduğunu,tank modernizasyonu ile yüzmilyonlarca verdiğimiz dolarları bu bağırıp çığıranların israil le en az 10 tane antlaşma yaptığını biliyormuydunuz.Lütfen Milleti hele hele filistinlileri daha fazla uyutmayın