3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

TOKİ töreni 7 Temmuz'da

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, toplu konutların törenle hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Tokat Belediyesi işbirliğinde yapılan 1 .etap konutların anahtar teslim töreninin 7 Temmuz 2007 Cumartesi günü yapılacağını bildiren Başkan Çiçek, 1. etapta Y tipi 127 metrekarelik 216 konut ile 20 adet kapıcı dairesinin hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

Çiçek, "Bundan 3 yıl önce Tokat'ta Toplu Konut diye bir olay yoktu. 3 yıllık bir çabanın neticesinde 1. etapların teslimini yapmış olacağız. Ağustos ayı sonunda 438 adet 2. etap konutların teslimi yapılacak. Ayrıca 24 derslikli ilköğretim okulu, kapalı spor salonu, sağlık ocağı, cami ve alış-veriş merkezi gibi sosyal konutların işlemleri de ağustos ayı sonu itibariyle bitmiş olacak. Bu bizim için gurur kaynağı. Tokat Belediyesi, toplu konutların yapımında arsa temini, halkla diyalogların sağlanması, köprü, yol ve asfalt çalışması, su şebekesi ve kanalizasyon bağlantısını yaparak, o bölgeyi yaşanabilir mekan haline getirdi. Diğer konutlarla birlikte toplu konutların bulunduğu alan kentin güzel semtlerinden birisi haline gelecek. Hedefimiz 2 yıl sonra orda 5-6 bin insanın yaşadığı bir mekan oluşturmak. Toplu konutlarla ilgili emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Çiçek, Tokat'ta yapılacak olan temel atma ve açılış programları ile ilgilide bilgi verdi. Buna göre; 9 Temmuz Pazartesi günü 400 yataklı Devlet Hastanesi temel atma töreni, 10 Temmuz Salı günü Prefabrik Hastane binası açılışı, 11 Temmuz Çarşamba günü ise Sporcu Eğitim Merkezi’nde Güreş Eğitim Merkezi’nin temel atma törenleri yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 19:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?