7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Toplu Konut Projesi hayata geçiyor

Tokat’ta, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yaptıracağı toplu konut projesi için arsa problemi aşıldı.

Toplu Konut ihalesinin 2005 yılı Ocak-Şubat ayları içersinde yapılması ve aynı yılın inşaat sezonunda bin adet toplu konutun temelinin atılması ve iki yıl içersinde de bitirilmesi planlanıyor.

Tokat Belediyesi, hazineye ait olan 630 bin metrekare alan üzerine bin adet toplu konut yapmayı hedefliyor. Tokat-Niksar karayolu üzeri Uzunburun mevkii karşısında bulunan Dedeli Köyü yol ayrımında mülkiyeti hazineye ait olan ve önümüzdeki hafta Toplu Konut İdaresi’ne geçecek olan 630 bin metrekarelik alanın toplu konut alanı olarak tahsis edildiğini belirten Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Toplu Konut Projesi için bilgi anketi çalışmalarına başlanacağını ifade etti. Başkan Çiçek, "Belediyede oluşturduğumuz birimde bu anket formlarını dolduracak ve kayıt alacak. Daha sonra bu anket kayıtları toplu konut idaresine iletilecek ve hangi büyüklükte konutların yapılması gerektiği ortaya çıkmış olacak. Kesin kayıtlar yapılıp peşinatlar alınacak ve yavaş yavaş ihale aşamasına gelinecek" dedi.

Konutların 45 metrekare 1 oda 1 salondan başladığını ve 120 metrekare 3 oda 1 salona kadar farkı büyüklükte olduğunu belirten Başkan Çiçek, "Yine en küçüğü 17 milyar en büyüğü 54 milyar arasında değişen konutlar söz konusu. Ayrıca konutun yüzde 10’nunu peşin ödeyen kalanı 96 ay ödeyecek veya konut bedelinin yüzde 25 peşin geriye kalanı 120 ay taksit yani 10 yıl vadeli ödeme seçeneği var. Ödemeler memur maaş artışlarına endeksli olacak. Yani bugün ödeme gücü olanın beş yıl sonrada ödeme gücü olabilecek" diye konuştu.

Başkan Çiçek, Toplu Konut İdaresi’nden alınan bilgiye göre Ocak-Şubat ayları içersinde Toplu Konut Projesi’nin birinci kısım ihalesinin yapılacağı belirterek, "Biz anketleri ne kadar kısa sürede doldurur, Ankara’ya iletirsek oradaki arkadaşlarımız bunun projelendirmesini ne kadar kısa sürede yaparsa bu işler o kadar hızlı olacak. Bizim hedefimiz inşaat sezonu başlamadan şehrimizde bin adet toplu konutun temelini atmak. Fakat burada asıl belirleyici olan taleptir. Ne kadar çok talep olursa orada yer müsait, depremsellik açısından da sorun gözükmüyor. Bu anlamda şehrimizde gayet sağlıklı konutların yapılması mümkün olabilecek. Hemşehrilerimizden isteğim kısa sürede anketleri doldurmaları, hızlı bir şeklide bu projeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

tokat
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 14:51:10
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 15:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?