7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Tokat’ta Belediye İş-Sendikası, 26 belediyede toplu iş sözleşmesi için masaya oturdu.
Tokat Belediyesi, Turhal, Niksar, Erbaa, Pazar, Almus, Sulusaray gibi işçi sayısının yoğun bulunduğu belediyelerde toplu iş sözleşmesi için masaya oturan Belediye-İş Sendikası, yaklaşık 90 madde üzerinde görüşmelerin bir çoğunu tamamladı.

Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman, ücret zamları konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Türkiye genelinde işçilerimizi mağdur etmeyecek bir rakam tespit edebilirsek imza altına alabiliriz. Şu anda Tokat Belediyesi’ni örnek verecek olursak ilk altı ay için ön görülen rakam yüzde 6 civarındaydı. Yaşanmış enflasyon oranlarımız 5.5, devlet memurlarına yıllık verilen ücret zammı ise yüzde 8 civarındaydı. Biz ilk altı ay için yüzde 8 gibi bir teklifimiz oldu. İkinci altı ayda ortalama 7 veya 6’nın altına düşmeyeceğini düşünüyoruz. Yıllık yüzde 15’in altına düşmemek kaydı ile bir hesap içersindeyiz. Bu da 6 aylık artışla yaklaşık yüzde 6, yıllık artışlarda da yüzde 10-12 civarında bir artış getirecek. Diğer belediyelerimizdeki ortalamalarımız biraz daha düşük. Tokat Belediyesi’nde yapacağız toplu iş sözleşmesinin bugün sonuçlanma ihtimali var. En geç 1 hafta içersinde ücret zammı ile ilgili konuyu netleştirdikten sonra basına ve kamu oyuna geniş bilgi vereceğiz" dedi.
Duman, genel anlamda belediye başkanlarının toplu iş sözleşmesine olumlu baktığını da ifade ederek, "Belediyelerimiz bütün imkanlarını ortaya koydu. Bizler açısından ücret şu konudan önemli, belediyelerin de bize ödeyebileceği maaşların altına imza atmak istiyoruz" diye konuştu.
Almus ve Sulusaray Belediyeleri’nin sıkıntılı içinde olduğunu belirten Duman, "Bu iki belediyemiz çok perişan ve içler acısı bir durumda. Biz de elimizden geldiği kadar fedakarlık yaparak bu belediyelerimiz ayağa kaldırmaya çalışacağız. Sözleşmelerimizi biraz daha belediyemizi düşünecek şekilde yapacağız" dedi.

Tokat-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 14:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?