2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Toplu taşımada 'zam' karmaşası

Tokat Belediyesi özel halk otobüsü ve minibüslerinde yapılan zamlı fiyat tarifesinde geri adım atıldı.

S.S. 3 No’lu Tokat Şehir İçi Halk Minibüsleri ve Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından hafta sonu uygulamaya koyduğu yeni ücret zammı vatandaş tarafından tepki toplarken, yapılan ücret zammı konusunda belediye ile kooperatif arasında anlaşma sağlandı.

Kooperatif tarafından yapılan zamla öğrenci taşıma ücreti 30 YKr’den 50 YKr’ye, sivil taşıma ücreti ise 60 YKr’den 75 YKr’ye yükseltilmişti.

Yarı yarıyıl tatili sonrası öğrenci ücretlerine yüzde 66 oranında zam yapılması ise öğrenciler tarafından tepki alırken, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile S.S. 3 No’lu Tokat Şehir İçi Halk Minibüsleri ve Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Dülek, arasında yapılan görüşme sonrası fiyatlar tekrar eski tarifeye göre ayarlandı.

Geçerli olan öğrenci 30 YKr, sivil 60 YKr fiyat tarifesinin 1 Haziran 2005 tarihine kadar geçerli olacağı kaydedilirlerken, 1 Haziran 2005 tarihinde öğrenci taşıma ücreti 40 YKr, sivil taşıma ücretinin ise 70 YKr olarak zamlı tarifeden uygulanacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 20:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?