7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Topraksız tarım uygulaması

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ), topraksız tarım çalışmalarını uygulamaya koydu.


Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naif Geboloğlu, fakültenin serasında yapılan topraksız tarım uygulamaları hakkında bilgi verdi. Topraksız tarımda, topraktan kaynaklanan birçok olumsuzluğun ortadan kaldırıldığını belirten Geboloğlu, "Topraksız tarım uygulamasında farklı materyaller perlit kullandık. Ponzataşı, kayayünü ve benzeri malzemeler de kullanılabiliyor. Domates ve biberler için gerekli olan besinleri hazırlayıp, tanklardan bitkilere gönderiyoruz. Otomatik olarak sulama yapıyorlar. 'Neden bu işe girdik' diye soracak olursanız, Tokat'ta da artık çiftçilerimiz topraksız tarım yapmaya başladı. Bu metotla topraktan kaynaklanan birçok olumsuzluk ortanda kaldırılıyor" diye konuştu.


Geboloğlu ayrıca, 'Tokat biberi' projesi kapsamında Tokat hibrit biberi ile üretim şansı yapma imkanı bulacaklarını, onu saflaştırarak Tokat biberi haline getirdiklerini ve kendi hibrit biberleri olacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 10:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
UĞUR TELLİ IP: 78.163.155.xxx Tarih : 12.06.2008 12:59:02

ÖNCELİKLE ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM. BU ÇALIŞMALARIN TOKATIMIZ İÇİN GÜZEL OLACAGI DÜŞÜNCESİNDEYİM DAHA BAŞARILI DAHA BİLİNÇLİ BİR ÇİFTÇİ OLMAK GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLUR BENİM DÜŞÜNCEM DE ŞİMDİNİN ANTALYASI GELECEGİN TOKATI OLUR İNŞALLAH ÇÜNKÜ ; TOKATIN ÇİFTÇİLİKTEN BAŞKA BİR GELİRİ YOK