7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

TOSİAD Başkanı Besler: Dışardan yatırımcı beklemek hayal

Tokat Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TOSİAD) Başkanı Burhan Besler, Tokat'a dışarıdan yatırımcı beklemenin hayal olduğunu söyledi.
Tokat'ın milli geliri 1500 doların altında olan 36 il içersine girerek Teşvik Yasası kapsamına alınmasını değerlendiren TTOSİAD Başkanı Burhan Besler, Tokat'ın teşvik kapsamına alınmasının çok iyi bir gelişme olduğunu fakat Tokat'ın 36 ilin içersinde yer almasının dezavantaj oluşturduğunu kaydetti. TTOSİAD Başkanı Besler, "Tokat 36 il değil de 15 il arasında değerlendirilse ve bu yasa daha dar kapasam içersinde yapılsaydı, Tokat için daha iyi olurdu. Bu nedenlerden dolayı Tokat'a dışardan yatırımcı beklemeyi ben hayal olarak değerlendiriyorum" dedi.
Besler, Tokat'ı bugün bir Düzce, bir Hakkari ile aynı kefede tutmanın bir anlamı olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Tokat bir sınır kenti, bir sahil kenti değil. Yatırımcının gelmesi için aranan bazı koşulların Tokat'ta yerine getirilmesi lazım ki yatırımcı gelsin. Bu nedenle hava alanını açılarak en azından kargo taşımacılığına uygun hale getirilmeli, Çorum-Alaca yolu biran önce bitirilmelidir ki yatırımcının önü açılsın."
Yerli yatırımcı için bu yasanın büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Burhan Besler, Tokatlı iş adamlarımızın bu yasayı iyi değerlendirmesini ve yastık altından paraları çıkarmaları gerektiğini kaydetti.
TOKAT - İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2004 Pazartesi 02:08:41
Güncelleme :8 Mart 2004 Pazartesi 02:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?