3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Trafiği rahatlatacak proje

Tokat Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile Behzat Deresi’nin 140 metrelik bölümünün üzeri kapatılırken, her iki yanından geçen yolun 602 metrelik kısmı daha genişletilerek trafiğe açılacak. 1 milyon 345 bin YTL'ye mal olan proje ile kent trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor.

Tokat Belediyesi tarafından bir süre önce şehir içerisinden geçen Behzat Deresi’nin yaklaşık 2 kilometrelik kısmı genişletilerek trafiğe açılmıştı. Bu kapsamda çalışmanın devamı olarak "Behzat Deresi Çift Taraflı Yol Yapımı, Konsol ve Kapama" projesi sözleşmesi belediye ve müteahhit firma arasında imzalandı. Kısa sürede başlayacak çalışmalarla anlaşma gereği Behzat Deresi üzerinde bulunan Saat Kulesi ile Çay Mahallesi Kavşağı arasındaki 140 metrelik bölümde derenin üzeri kapanacak. Çay Mahallesi Kavşağı’ndan itibaren ise eski SSK Hastanesi bulunduğu bölgeye kadar olan 602 metre çift taraflı konsol yapımı ve 26 metre köprü genişletme çalışması yapılacak. 2008 yılının eylül ayında tamamlanması beklenen projenin hayata geçmesi ile şehir içi trafiğin rahatlaması bekleniyor. 

İmza töreninde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, belediye olarak hizmet üretmeye devam ettiklerini kaydetti. Başkan Çiçek, "Şehrimizde neye ihtiyaç varsa bunları gerçekleştirmek için belirli bir takvim içerisinde çalışmalarımız sürüyor. Bu yönüyle şehrimizde 10 yıldan fazla süren işin yarısını biz bu sene içerisinde bitirmiş olacağız. Şehrimiz Behzat Bulvarı’na tamamen kavuşmuş olacak. Eski SSK Hastanesi’nin yan tarafından ana caddeye kavşak yapmak suretiyle ağır tonajlı araçları Behzat Bulvarı’na vermiş olacağız" dedi.

Başkan Çiçek, söz konusu çalışmaların yapılabilmesi için uzun bir süredir istimlak çalışması yaptıklarını ifade ederek, "Bina bedelleri ödenmesi problemi vardı. Birkaç daire kaldı onları da çözeceğiz. Bugüne kadar bu nedenle beklemek durumunda kaldık" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Başkan Çiçek, Özmim İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi Ortağı ve Müdürü Mustafa Özdiri ile sözleşmeye imza attı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 17:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ergun arar IP: 88.162.131.xxx Tarih : 7.12.2007 11:03:45

Sayin yetkililer biz iyide yazsak kotude yazsak siz bildiginizi okuyorsunuz sizin dediginiz buprojeyi ben 30 yil onnce soyluyordum. hic degilse ustu kapatilan yerleri de iki taraftan girip cikilabilinecek sekilde birer magaza veya is yeri yapabilirsniz.syagilarimla.