7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Trafik polislerinden sürücülere çay ikramı

Kurban Bayramı tatilinde sona yaklaşılmasıyla birlikte dönüş yolunda trafik kazalarının önüne geçmek için denetimlerini sıklaştıran ekipler, yola çıkan sürücülere çay ikramı yaparak dinlenmelerini sağlıyor. 

Tokat İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın talimatları ile bölge trafik istasyonlarında yapılan uygulamada trafik ekipleri uzun yolculuk yapan sürücü ve yolcuları dinlendirerek çeşitli ikramlar yapıyor. Uluslararası D-100 Karayolu üzerinde bulunan Niksar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'nda gerçekleştirilen denetimlerde sürücüler soğuk havada yapılan çay ikramından memnun kalıyor. Yapılan denetimler sonucu bir süre mola vererek dinlenen sürücüler ise yola daha güvenle çıkması sağlanıyor.
 
Bayram dönüşünde trafiğe yakalanmamak için erkenden yola çıkan vatandaşlara ayrıca kazalara karşı dikkatli olmaları için çeşitli bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılıyor. 

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın yorgun olan sürücülerin bölge trafik istasyonlarında dinlemelerini tavsiye ettiği broşürde ayrıca şu bilgilere yer veriliyor:
"Üzerinde bulunduğumuz D-100 Karayolu'nda meydana gelen kazaların çoğunluğunun uzun süre araç kullanmaktan kaynaklanan yorgunluk sonucu uyuma, dikkatsizlik ve hatalı sollama gibi kusurların neden olduğu tespit edilmiştir. Bu yolun virajlı ve buzlanmaya elverişli olması da kaza riskini artırmaktadır. Yorgunsanız bölge trafik denetleme istasyon amirliklerimiz de dinlemenizi tavsiye ederiz."

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 14:28:19
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 14:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?